Search
Close this search box.
Muesli repen

Al een aantal jaren maak ik zo veel mogelijk zelf mijn gezonde tussendoortjes. Om wat te kunnen variëren probeer ik steeds weer nieuwe recepten uit. Wij zijn dol op gezonde koeken dus wekelijks worden er een aantal recepten voor repen en koeken gemaakt. Havermout, speltmeel, kokosolie en eieren werden de basis van deze goed gevulde en voedzame reep. Er kwamen heerlijke muesli repen uit de oven. Binnen een paar dagen was de weckpot al leeg en kon ik alweer aan de bak. Deze repen zijn zeker te weten blijvertjes. Heb je zelf geen zin om te gaan bakken maar wil je wel gezonde tussendoortjes eten. Neem dan eens een kijkje in Pienswinkel. Er staan inmiddels al heel wat lekkere gezonde producten die ik op bestelling voor je maak ;-). 

Muesli repen

Ingrediënten voor 24 repen
100 gr havermout
120 gr honing
100 gr kokosolie
2 eieren
150 gr speltmeel
100 gr noten
100 gr rozijnen
50 gr kokos

havermout repen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Smelt de kokosolie. Klop de eieren en de honing los en voeg de kokosolie toe. Mix weer even door.
Maak de noten wat kleiner. Gebruik hiervoor een schone theedoek en doe daar de noten in. Vouw de doek over de noten heen en rol er met een deegroller overheen. Heb je zin om met wat meer kabaal de noten iets kleiner te maken, sla dan met de onderkant van een koekenpan op de doek. Het is de bedoeling dat je nog wel ziet dat er noten inzitten, dus leef je niet te lang uit ;-). Het moet geen notenkruim worden hoor.
Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed. Het wordt een dik soort van deeg. Doe dit in de cakevorm en maak de bovenkant glad. Schuif de oven in en bak ongeveer 30 minuten gaar en bruin.
Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Snij in smalle repen van ongeveer 1 tot 2 cm breed. Bewaar deze muesli repen in een luchtdichte trommel of leuke weckpot, dan blijven ze ruim een week goed. Je kunt ze ook per stuk invriezen. Hier vielen ze dusdanig in de smaak dat ik het recept binnen 2 dagen nog een keer heb gebakken.

muesli repen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Muesli repen
Facebook
WhatsApp
Pinterest