Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Gevulde paprika

Deze week is het de nationale week zonder vlees. Nu eet ik eigenlijk al geen vlees meer maar deze week moet de hele familie eraan geloven. Iets waar ze niet echt blij mee zijn, maar doen toch gezellig met mij mee. Ik kook deze week alleen maar vegetarisch ;-). Er komt geen vlees op tafel. Speciaal voor deze gelegenheid maakte ik een vrolijke gevulde paprika. Ik gebruikte verschillende kleuren paprika waardoor het er erg leuk uitzag in de ovenschaal. Wat ik ook nog even wil vertellen, ze hebben ervan zitten smullen. Tijdens het eten werd er al gezegd dat dit veel vaker op tafel mag komen te staan. Missie: “Lekker recept zonder vlees” is bij deze dus volbracht:-).

 

Gevulde paprika

Dit heb je nodig voor 4 personen
4 paprika’s
200 gr couscous
1 groentebouillonblokje
200 gr feta
1 ui
75 gr zongedroogde tomaten

 

gevulde paprika

 

Zo maak je het
Kook water. Doe de couscous is een schaaltje en schenk zoveel water op de couscous dat het net onder water staat. Versnipper het bouillonblokje en roer het even goed door de couscous. Binnen 10 minuten is het goed, dan is al het water opgenomen door de couscous.
Halveer de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit. Schenk kokend water in een pan en kook de halve paprika’s 5 minuten voor.
Snipper de ui en fruit even aan in een beetje olie.
Snij de feta en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Voeg de ui, feta en de zongedroogde tomaten bij de couscous en roer goed door.
Haal de paprika’s uit het kokende water en leg ze met de open kant naar boven in een ingevette ovenschaal.
Schep in elke halve paprika een paar lepels couscous. Als je nog couscous over hebt leg je dat rondom de paprika’s in de ovenschaal.
Schuif de schaal de oven in de bak in ongeveer 20 minuten gaar en warm.

Wij aten er een salade met een Camemburger bij. Een top combinatie en door de burger zeer voedzaam. Je kunt de gevulde paprika’s ook prima met alleen een salade eten. Of je maakt iets meer couscous voor erbij. Je kunt hier alle kanten mee uit.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Gevulde paprika
Facebook
WhatsApp
Pinterest