Yes, eind van de maand en het is weer tijd voor een recept om met jullie te delen dat ik maakte voor de foodblogswap. Deze maand was ik gekoppeld aan het blog genaamd Culi Sandra. Het blog van Sandra bezoek ik vaak, ze deelt heerlijke recepten en maakt ook weekmenu’s. Echt heel handig. Ik maakte al eerder voor een foodblogswap pizza plaattaart. Nu zocht ik een recept voor een salade en kwam op een heerlijke salade met wortel, appel en rode kool. Ik verving de appel en rode kool en toverde deze wortel witlof salade op tafel. Een salade die wij ‘s avonds aten met aardappels uit de oven en de volgende dag op een broodje met kaas, spinazie en deze salade. Beide keren hebben wij er heerlijk van zitten smullen. Maak jij deze salade ook binnenkort?
Wortel witlof salade
Dit heb je nodig
3 bospenen
1 stronk witlof
1 bosui
handje rozijnen
handje gehakte noten
halve rode paprika
handje cherry tomaten
6 el olijfolie
3 el witte wijn azijn
1 tl mosterd
1 el rijststroop
Zo maak je het
Rasp de bospenen en doe in een schaal. Snij de witlof doormidden, snij de (bittere) kern eruit en snij de witlof in dunne repen. Pak de bosui erbij en snij deze ook in dunne repen. Snij de paprika in kleine stukjes. Halveer de cherry tomaten. Maak van de olie, azijn, master en rijststroop een dressing.
Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer met zoals wij deden aardappels uit de oven. Ook als topping op een donker broodje met kaas en/of een handje spinazie of eet het gewoon lekker als salade voor een lunch. Je ziet, met deze vrolijk gekleurde salade kun je veel kanten op.
Nemen jullie ook nog even een kijkje op het blog van Culi Sandra. Want echt mensen, zij maakt heerlijke recepten. Goed toegankelijk voor veel mensen. Gewoon gaan volgen deze vrouw.
2 reacties
Ziet er weer heerlijk uit Pauline
Dank je wel. Deze salade staat sinds die tijd vaker op tafel