Vegan hachee – peas maker stukjes

Als vegetariër ben ik constant op zoek naar recepten die ik kan omzetten naar een vegetarische variant. Dit lukt mij met veel recepten als ik de Peas Maker stukjes gebruik. Een product dat de smaak aanneemt die je erbij doet en bij veel recepten als uitstekende vleesvervanger dienst doet. Zo ook bij deze vegan hachee. Ik heb als basis het recept gebruikt van Peas Maker zelf maar wilde er toch een eigen draai aangeven, omdat ik en niet alle ingrediënten in huis had en ik sommige kruiden niet erg lekker vind om te gebruiken. Maar toen ik het proefde ging ik weer terug naar mijn jeugd naar de hachee die mijn moeder altijd maakte. Echt super lekker. Dus op de vraag of ik dit vaker ga maken is mijn antwoord volmondig: JA.

Vegan hachee

Dit heb je voor 3 personen
2 el olijfolie
1 rode ui
50 gr Peas Maker stukjes
400 ml heet water
¼ tl gemalen kruidnagels
1 ½ el zoute sojasaus
1 el appelazijn
½ el appelstroop
1 el teriyaki saus
½ el ketjap manis
¼ tl knoflookpoeder
⅛ tl zout, naar smaak
een flinke draai peper
1 el maïzena (+ 2 el water)

Zo maak je het
Doe de olie in de pan en laat warm worden. Snij ondertussen de ui in halve ringen. Fruit de ringen aan in de hete olie totdat ze zacht en glazig zijn.
Voeg het hete water, de gemalen kruidnagel, sojasaus, appelazijn, teriyaki saus, appelstroop, ketjap manis, knoflookpoeder en de Peas Maker stukjes. Roer goed door en laat het geheel aan de kook komen. Als het kookt zet je de warmtebron lager. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. Zo verdampt er een beetje van het vocht wat juist de bedoeling is.

Maak met de maizena en het water een papje in een kopje/bakje/beker en roer dit mengsel door de vegan hachee en laat nog voor ongeveer 2 minuten doorkoken.

Je kunt de vegan hachee nu al eten, maar ik liet het helemaal afkoelen en schepte het ‘s avonds op een preistamppot die ik de oven inschoof. En ik kan je zeggen, de hachee liet mij werkelijk teruggaan in de tijd dat mijn moeder hachee maakte in een hele grote pan. Het huis rook nu net als vroeger ook heerlijk naar hachee, alleen heeft er nu geen dier last van gehad ;-).

Ik had veel te veel gemaakt en maakte dus 2 schaaltjes met stamppot en hachee. De tweede keer was het nog lekkerder.

 

vegan hachee

4 reacties

  1. Nog een opmerking op mijn voorgaande opmerking. O ja, ik ga je recept zeker uitproberen, want ik heb nog 8 pakjes te gaan..

  2. Ik heb het spul ook gekocht, maar je moet heel wat toeren uithalen om de houtsmaak te verdoezelen. Vlg mijn zoon hebben ze stiekem houtpallets vermalen, ik houd het op kipwip, waar kinderen op schommelen. Word je ervoor betaald ofzo, om dit spul aan te prijzen?

    1. Beste Edje,
      Jammer dat je het product bij jullie niet in de smaak valt. Ik ben er tevreden over en word er niet voor betaald om dit product aan te prijzen. Ik vind het een goed alternatief voor vleesvervanger.
      Groeten, Pien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Vegan hachee – peas maker stukjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest