Pizza plaattaart met paprika en feta

Voor de foodblogswap mocht ik deze maand iets kiezen van CuliSandra. Oef, wat is het iedere keer toch weer moeilijk om een keuze te maken van al die mooie blogs. Eerder maakte ik al kip kerrie salade naar een idee van Sandra. Dat recept moet ik binnenkort maar eens vega maken nu ik vegetarisch eet. Deze keer zag ik een recept van pita pizza’s waarvan ik dacht, dit is nu echt eens een lekker maaltje aan het eind van een drukke zaterdag. Ik was de hele zaterdag druk in de weer geweest met van alles en nog wat, zodat ik echt niet veel zin had om eindeloos in de keuken te staan. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik ging met het leuke recept van Sandra aan de gang en verving de pitabroodjes voor velletjes hartige taarten deeg. Binnen 10 minuten stonden deze pizza plaattaart met paprika en feta in de oven en 20 minuten later konden we aan tafel. Na zo’n dag ben ik daar zo blij mee.

 

Pizza plaattaart met paprika en feta

Dit heb je nodig voor 2 personen
5 velletjes hartige taarten deeg
½  paprika
100 gr feta
per velletjes 1 grote of 2 kleine champignons
klein blikje tomatenpuree
per velletjes 1 of 2 verse basilicum blaadjes

 

pizza plaattaart met paprika en feta

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.
Laat de velletjes deeg ontdooien. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Smeer per velletjes ½  tot 1 el tomatenpuree uit over de velletjes hartige taarten deeg. Scheur de basilicum blaadjes in stukjes en leg op de tomatenpuree. Snij de paprika in kleine stukjes, de champignons in plakjes en de feta klein. Verdeel dit over de velletjes.

Schuif nu de pizza plaattaartjes in de oven en bak ze in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin. Bij mij ging de tomatenpuree een beetje hard, vandaar het kleine zwarte randje op de foto. Je proefde er niets van hoor. Ik had aan twee pizza plaattaartjes genoeg. Man lief at er 3. De volgende keer maak ik er nog een salade bij maar voor deze avond wat het precies een goed als maaltje. Dus, heb jij binnenkort niet zo veel tijd / zin om te kokkerellen. Dit is een blijvertje voor een snelle maaltijd die ook nog eens super lekker is. Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pizza plaattaart met paprika en feta
Facebook
WhatsApp
Pinterest