Tajine met groenten en (vega) balletjes

Het is even stil geweest in Pienskeuken. Niet dat ik niet heb gegeten hoor, maar de inspiratie om iets nieuws online te zetten ontbrak. Reden genoeg om weer eens mee te doen aan de foodblogswap en mij te laten inspireren door een ander. In dit geval werd ik geïnspireerd door Ellouisa van Ellouisacooking. Ik maakte een variant op haar tajine met groente. Op haar blog staat een hele verzameling van heerlijke recepten van over de hele wereld. Echt de moeite waard om haar blog te bezoeken.

En aangezien de spruitjes nu overal verkrijgbaar zijn, deed ik deze door de tajine. Helaas heb nog geen tajine, maar een goede gietijzeren pan is ook prima om te gebruikten voor dit gerecht. Deze tajine met groenten en (vega) balletjes is een heerlijke gerecht geworden. Ik heb trouwens al twee keer eerder van Ellouisa wat gemaakt in eerdere foodblogswaps. Een keer eerder maakte ik ook  tajine met kip en een heerlijke quiche. Ook aanraders om te maken natuurlijk.

 

Tajine met groenten en (vega) balletjes

Dit heb je nodig voor 3 personen
300 gr (vega)gehakt
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 zoete aardappels, geschild en in stukken gesneden
½ rode paprika in stukken gesneden
6 cherry tomaten in vieren gesneden
100 gr verse spruitjes, stronkjes eraf gesneden
100 ml kokend water

Kruiden
1 tl zout
flinke draai peper
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
½  tl komijn
1 tl gember
½ tl korianderpoeder

 

Tajine met groenten en (vega) balletjes

 

Zo maak je het
Meng alle kruiden door elkaar. Doe het gehakt in een kom en voeg de helft van de kruiden aan het gehakt toe. Roer met een spatel de kruiden goed door het gehakt. Maak kleine balletjes (ik maakte van 20 gram gehakt de balletjes voor dit gerecht). Zet een pan met dikke bodem (of als je een tajine hebt natuurlijk die) op het vuur en doe wat olie in de pan. Als de olie warm is bak je de gehakt balletjes rondom bruin.

Voeg de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook toe en bak even mee. Voeg dan de andere groenten toe, de kruiden en 100 ml kokend water. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Zet het vuur zachter en laat dit gerecht ongeveer 40 tot 50 minuten lekker pruttelen. Roer af en toe even door om de smaken goed te mengen.

Serveer met een lekker grof brood of Turks brood.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Tajine met groenten en (vega) balletjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest