Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap. Je wordt gekoppeld aan een foodblogger, maakt iets van haar of zijn blog en geeft er een eigen draai aan. Deze maand ben ik gekoppeld aan Ellouisa Cooking. Een mooie site met veel buitenlandse gerechten. Het was lastig kiezen tussen de Marokkaanse, Turkse, Mexicaanse, eigenlijk van over de hele wereld vind je er heerlijke gerechten. Ik koos haar tajine met kip. Er stond al een tijdje een kiptajine uit de oven op mijn to-do lijstje. Nu had ik een lekker recept waar ik een eigen draai aan kon geven.
De lijst met ingrediënten is misschien een beetje lang, maar ik denk dat je die ingrediënten wel in huis hebt. Ik verving de hele kip door kippendijen, de aardappels door zoete aardappels en voor extra pit nog een rode peper. Het was echt super lekker en de pan was helemaal leeg.
Dank je wel Ellouisa, de kiptajine uit de oven is een blijvertje :-).
Kiptajine uit de oven
Ingredienten voor 3 personen
300 gr kippendijen
2 grote zoete aardappels
1 rode peper
1 ui
1 tomaat
1 tl gedroogde peterselie
1 tl koriander
1 el citroensap
3 el olijfolie
2 tenen knoflook
½ tl kurkuma
½ tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl gember
zout en peper
espressokopje water
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij de kippendijen in stukken. Schil de zoete aardappels en snij in stukken van ongeveer 3 x 3 cm. Als je te grote stukken snijdt, wordt de zoete aardappels niet gaar. Doe dit bij elkaar in een grote kom.
Rasp een halve ui en snipper de rest van de ui. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snij de peper heel fijn. Rasp de tomaat en snij het velletje wat je overhebt in stukjes. Doe de ui, peper en de tomaat in een kleiner schaaltje. Voeg de kruiden toe en meng het kruidenmengsel goed door elkaar. Voeg dit bij de kip en aardappels. Pak een spatel en schep het mengsel door. Zorg dat de kip en de aardappels allemaal een laagje van het kruidenmengsel hebben.
Pak een tajine, ovenschaal of ovenbestendige pan. Schep alles erin en voeg nog een klein scheutje water (ik gebruikte een espressokopje) toe. Dek af met de deksel of aluminiufolie . Zet in de oven.
Na ongeveer 30 minuten hussel je alles nog even door. Kijk uit want het is gloeiend heet. Check of er nog genoeg vocht in zit. Voeg anders nog een beetje water toe.
Zet weer terug in de oven. Na nog eens een 30 minuten is het klaar.
Ellouisa haalde de laatste paar minuten de deksel eraf en zette de grill nog even aan. Zo krijgt de kip nog een knapperig laagje. Ik heb de pan gewoon na 1 uur uit de oven gehaald en op tafel gezet. Wij aten bij deze kiptajine uit de oven een frisse salade en waren dik tevreden met dit nieuwe gerecht. Dit wil het testteam wel vaker eten!!
BewarenBewaren
2 reacties
De zoete aardappel was niet gaar te krijgen met een uurtje op 220 graden
Verder is het een goed recept met vriendelijke groet
Hoi Raymond, wat jammer dat de zoete aardappel niet gaar was. Bij mij was het wel gaar. Ik heb het recept iets aangepast door erbij te vermelden dat de zoete aardappel in stukken van ongeveer 3×3 cm gesneden moet worden. Ik hoop dat het de volgende keer als je het maakt beter lukt. Lieve groet, Pien.