Quiche met aardappel, sperziebonen en gerookte zalm

Ondanks de vakantie periode wilde ik toch graag meedoen met de foodblogswap deze maand. Ik mocht iets kiezen van Ellouisacooking. Een prachtige site met gerechten van over de hele wereld. Om een lekker recept uit te kiezen was wederom erg lastig omdat er zoveel te kiezen is op haar site. Vorig jaar heb ik van haar site deze heerlijke kiptajine gemaakt voor de swap. Deze maand maakte ik een variant op haar quiche met aardappel. Ik maakte een quiche met aardappel, sperziebonen en gerookte zalm. En laat die nou eens ontzettend lekker zijn geworden.ย 

Quiche met aardappel, sperziebonen en gerookte zalm

Ingrediรซnten voor 3 personen
600 gr aardappels
200 gr volle yoghurt
4 eieren
3 lente uitjes
400 gr sperziebonen
150 gr gerookte zalm
1 tl gedroogde dille
peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een quichevorm met bakpapier.
Maak de sperziebonen schoon en snij in stukjes. Kook water in de waterkoker. Doe de sperziebonen in een pan en schenk het kokende water erop. Kook de sperziebonen 15 minuten. Schil ondertussen de aardappels en snij in dunne plakken. Ik gebruikte mijn keukenmachine, maar met een mandoline of kaasschaaf kan het ook. Voeg de aardappelplakjes de laatste 5 minuten bij de sperziebonen (dat scheelt weer afwas ;-)).
Giet de sperziebonen en aardappel af en meng door elkaar. Doe het mengsel in de quichevorm. Snij de bosui in ringen en de gerookte zalm in stukjes. Strooi over de schotel.

Doe de eieren in een kom en voeg de yoghurt en de dille toe. Kluts met een vork door zodat het een egaal mengsel wordt. Schenk dit mengsel in de quichevorm. Zorg dat je het eiermengsel goed verdeeld over de vorm. Schuif de vorm de oven in en bak de quiche in ongeveer 40 minuten gaar en bruin.

Haal uit de oven en serveer direct.
Wij aten het op een bedje van rucola met wat dressing (olijfolie, azijn, mosterd, honing). Echt een super lekkere combinatie en het ziet er nog vrolijk uit ook op je bord. Maar zonder bedje sla is dit ook een verrukkelijke quiche om te eten. De keuze is dus aan jou!

quiche met aardappel, sperziebonen en zalm

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Quiche met aardappel, sperziebonen en gerookte zalm
Facebook
WhatsApp
Pinterest