Spelt wrap zelf maken

Zeker te weten dat als je deze spelt wrap hebt gegeten je nooit meer de kant en klare wrap koopt. Want wat is er niet lekkerder dan gewoon zelf je  wrap maken. Ik kom er steeds vaker achter dat zelf maken echt simpeler is dan je denkt  en het grootste voordeel is dat je weet wat er in je eten zit.
Zo ook bij deze wrap of wrap van speltbloem. Het is super makkelijk om te maken. Je moet er alleen wat meer tijd voor hebben. De bereiding kost ongeveer 40 minuten maar je hoeft natuurlijk de 30 minuten dat het deeg even moest rusten niet bij je aanrecht te blijven staan. Ik maakte het deeg, rolde er 8 balletjes van, zette de kookwekker op 30 minuten en ben de was op gaan vouwen  😕 . Niet dat ik dat leuk vind om te doen, maar het moest wel gebeuren.

Spelt wrap

Ingrediënten voor 8 wraps
300 gr (spelt)bloem
125 ml koud water
flinke snuf zout
3 el olijfolie

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en draai er een deegbal van. Je kunt het natuurlijk ook met de hand doen. Dan moet je even wat harder werken.
Verdeel de deegbal in 8 gelijke stukken (ongeveer 60 gram per stuk) en draai er bolletjes van. Laat de bolletjes 30 minuten rusten onder plastic folie.
Zorg ervoor dat het deeg niet aan je aanrecht blijft plakken. Strooi hiervoor wat bloem op het aanrecht. Rol elk balletje uit tot een grote ronde lap van ongeveer 24 cm.
Laat een koekenpan heet worden. Leg één voor één de wraps in de droge koekenpan en bak maximaal 1 minuut per kant.
Je kunt ze nu meteen vullen als ze nog warm zijn. En heb je dan nog wraps over, je kunt ze prima invriezen voor een later moment. Ik verpak ze altijd per 2 of 3 stuks. Echt handig om in voorraad te hebben. En wat maak je er dan mee?? Maak ze met zalm, gehakt, kip of vegetarisch.

Hier vind je nog meer lekkere gerechten als je wraps zoekt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Spelt wrap zelf maken
Facebook
WhatsApp
Pinterest