Groente chips uit de oven

Laatst was ik op de markt bij mijn groenteman en die had allemaal “vergeten groente”liggen. Dat is groente die wij eigenlijk niet meer zo vaak tegenkomen en eten. Hij liet ze zien aan me en in ene kreeg ik een idee om er groente chips uit de oven van van te maken voor Pienskeuken. Chips is namelijk een product wat ik moeilijk in de kast kan laten liggen. Of het nu naturel of paprika is, ik kan er niet van af blijven. Omdat ik weet dat het vol zit met stoffen die ik liever niet eet, koop ik het gewoon niet. Maar toch heb ik af en toe trek in zoiets. Dus bedacht ik dat ik deze groente misschien wel in de oven kon bakken. Zo gezegd, zo gedaan. En ik kan je zeggen dat het goed gelukt is. Hoe?? Dat leg ik je uit.

 

 

Groente chips uit de oven

Dit heb je nodig voor een paar bakplaten vol
verschillende soorten bieten en aardappels
olijfolie
kruiden naar smaak

 

groente chips

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.
Schil de groente en snij het met een mandoline of keukenmachine in hele dunne plakjes. Dep de groente droog met een schone theedoek (die je niet hebt gewassen met wasverzachter) of een stukje keukenpapier.
Spreid de groente uit over de bakplaat. Zorg dat de groente niet op elkaar ligt. Ik had zoveel groente dat ik het in drie keer moest bakken. Sprenkel een beetje olijfolie over de groente (echt niet te veel anders wordt het niet lekker knapperig). Strooi kruiden naar keuze over de groente.
Bak de chips in ongeveer 15 à 20 minuten lekker knapperig.

Serveer er eventueel een lekker dipsausje bij van yoghurt met kruiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Groente chips uit de oven
Facebook
WhatsApp
Pinterest