Type what you are searching for:

Simpel en snel bananenbrood – simpeler kan het bijna niet

Pienskeuken / Tussendoortje  / Simpel en snel bananenbrood – simpeler kan het bijna niet
simpel en snel bananenbrood

Simpel en snel bananenbrood – simpeler kan het bijna niet

Bananenbrood blijft een toppertje. Je kunt er veel mee variëren en het is altijd lekker om te eten. Gewoon bij een kop thee of koffie, na het sporten, als tussendoortje op school of werk en natuurlijk om mee te nemen als je onderweg bent. Ik wilde alleen een nog sneller recept maken voor bananenbrood. Daarom vandaag een simpel en snel bananenbrood. Echt simpeler kan ik het bijna niet maken. Dus duik nu snel de keuken in en maak dit heerlijke brood.

Simpel en snel bananenbrood

Ingrediënten
150 gr volkoren speltmeel
3 bananen
60 gr verse dadels
3 eieren
handje noten
handje rozijnen
1 tl bakingsoda

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Ontpit de dadels en doe die samen met de bananen in de keukenmachine. Draai de bananen en dadels fijn. Breek de eieren en mix die 3 minuten luchtig. Voeg het bananen mengsel toe en mix goed door. Voeg het speltmeel toe samen met de bakingsoda. Mix het mengsel weer goed. Doe de noten in een zakje en sla er met een deegroller of koekenpan op zodat je de noten wat kleiner maakt.

Voeg toe aan het mengsel. Voeg de rozijnen toe en spatel alles rustig door. Giet het mengsel in de cakevorm.
Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten gaar.
Laat helemaal afkoelen en snij in plakken die je per stuk in de vriezer doet. Als je hem achter elkaar op wilt eten, bewaar dit heerlijke bananenbrood dan ingepakt in aluminiumfolie in de koelkast. Dan blijft hij ook nog 1 week goed.

Wil je liever een bananenbrood met havermout maken. Kies dan voor dit bananenbrood of voor de bananenbrood muffins uit Pienskeuken.

Geniet ervan!!

No Comments
Leave a Comment