Carrot cake muffin

Carrot cake stond al heel lang op mijn to-do-lijstje. Op de markt proefde ik vorige week carrot cake bij een “gezonde kraam”. Ik kon mijn gezicht niet in bedwang houden. Wat was die cake ongelofelijk zoet. Ik vroeg hoeveel suiker erin zat. “Natuurlijk zit er suiker in en veel ook,” was de reactie van de man van de kraam. Lekker gezond dan. Deze wilde ik Pienskeuken proof maken. Ik ging er mee aan de slag. Na een paar experimenten kwamen deze beauty’s uit de oven. Echte carrot cake muffin.

Ik at ze met en zonder  topping en het was allebei super lekker. Het nadeel is dat je de topping er pas op kunt doen vlak voordat je ze gaat eten. Wanneer je ze mee wilt nemen naar je werk doe dit dan zonder dat je de topping erop doet. Neem de topping in een apart bakje mee zodat je het vlak voordat je het gaat eten erop kunt doen.

Carrot cake muffin

Ingrediënten voor 12 muffins
2 eieren
60 gr rijststroop of honing
2 rijpe bananen
1 el appelazijn
150 gr wortelrasp
1 tl bakingsoda
½ el koekkruiden
100 gr rozijnen
150 gr speltmeel

Topping
100 gr yoghurt
200 gr roomkaas
sap van een citroen

Zo maak je het
Vul een muffinvorm met papieren vormpjes en verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de banaan in stukken. Doe de stukken banaan, eieren, rijststroop en appelazijn in een beslagkom. Mix ongeveer 5 minuten tot een luchtige massa. Pak een andere kom. Meng hierin de wortelrasp, speltmeel, rozijnen, koekkruiden en de bakingsoda. Spatel dit mengsel voorzichtig door de luchtig geklopte mengsel. Vul de muffinvormpjes met het beslag net tot aan de rand. Ik kon er zo precies 12 muffins van maken.

Schuif in de oven en bak ongeveer 20 minuten. Ook nu even de satéprikker test om te checken of ze gaar zijn. Laat ze helemaal afkoelen. Bewaar de carrot cake muffins in de koelkast (zonder topping, anders worden ze heel nat van de topping).

Alhoewel ze zonder topping ook al super lekker zijn, leg ik je toch nog even uit hoe je de heerlijke topping maakt, ook al is dat niet heel moeilijk hoor ;-). Meng de yoghurt, roomkaas en de citroen tot een mooie saus. Schep vlak voordat je de muffin gaat eten een beetje van dit mengsel op de muffin.

carrot cake muffin

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Eén reactie

  1. Carrot Cake staat ook al even op mijn lijst. Ik ga me er volgende week aan wagen. Deze zien er superlekker uit, ideaal voor pasen (of om gewoon zo lekker op te snoepen natuurlijk). Liefs X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Carrot cake muffin
Facebook
WhatsApp
Pinterest