Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Chocolade bananenbrood muffin

Pienskeuken / Ontbijt  / Chocolade bananenbrood muffin
chocolade bananenbrood muffin

Chocolade bananenbrood muffin

Bananenbrood blijft een toppertje. Ik maak hem bijna wekelijks en probeer elke keer weer een andere variant. Vandaag maakte ik een bananenbrood waar ik lekker cacao en yoghurt door heen roerde. Het resultaat was een heerlijke chocolade bananenbrood muffin die super lekker smaakte.  Wil jij liever een heel brood, doe het beslag dan in een cakevorm en hou een baktijd van ongeveer 35 tot 40 minuten aan. Ik had zin in muffins, zodat ik ze makkelijk en snel in kan vriezen. Zo heb ik voor een hele week een gezond tussendoortje. Nu alleen zorgen dat niet de hele familie weet dat deze muffins in de vriezer liggen. Ik ben bang dat ze dan wel heel snel op zullen zijn.

Chocolade bananenbrood muffin

Ingrediënten
180 gr volkoren speltmeel
160 gr yoghurt
60 gr rijststroop
50 gr cruesli
40 gr cacao
2 eieren
2 rijpe bananen
1,5 tl bakingsoda
2 el cruesli ter garnering

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes of een cakevorm met bakpapier. Weet je dat bakpapier makkelijker in een vorm te krijgen is als je er een prop van maakt die je onder de kraan houdt. Als je het vocht eruit knijpt is het papier minder stug waardoor je het met gemak in de vorm kunt doen.
Meng in een beslagkom alle de droge ingrediënten. Doe de yoghurt, eieren en de bananen in de blender of keukenmachine. Zet de machine aan en zorg dat een een egaal vloeibaar mengsel wordt. Schenk dit bij de droge ingrediënten en spatel het luchtig door zodat het een mooi dik beslag wordt. Schep met een lepel de vormpjes tot iets onder de rand vol. Of wanneer je een cakevorm gebruikt schep je het beslag in de vorm.

Garneer nog met een klein schepje cruesli en schuif de vorm de oven in.
De muffins hebben een baktijd van ongeveer 25 minuten. Voor een cakevorm moet je minstens 35 tot 40 minuten aanhouden. Doe de satéprikker test om te checken of ze gaar zijn.

Hoe bewaar je dit heerlijke tussendoortje??
In de koelkast blijven ze een week goed. Of verpak ze per stuk in de vriezer.

Tip van Pienskeuken

Zet een lekkere kop thee of koffie en ga genieten van deze chocolade bananenbrood muffin of chocolade bananenbrood ;-).
Wil je nog meer gezonde tussendoortje bakken? Maak dan ook dit bananenbrood. Heb je voorlopig weer een voorraadje in de vriezer liggen.

Ik ben benieuwd naar jullie creaties. Super leuk als je er een foto van maakt en opstuurt ;-).

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 40,- Sluiten