Search
Close this search box.
Witlof met gehakt en tomaat

Ovenschotels maak ik wel een aantal keren per week. Aangezien ik drie middagen werk op een BSO ben ik in de gelegenheid om ‘s morgens alvast het eten voor te bereiden voor die avond. Dan zijn ovenschotels een uitkomst. Maar deze schotel witlof met gehakt en tomaat kun je ook ‘s avonds maken. Het kost misschien 35 minuten om hem op tafel te krijgen. Deze keer maakte ik de schotel met vegetarisch gehakt maar met gewoon gehakt kan het natuurlijk ook. Je kookt de witlof 10 minuten voor en bakt in een andere pan het gehakt aan met een uitje. Schep de laagjes op elkaar en schuif de oven in. Simpeler kan ik het niet maken. In deze schotel zitten geen aardappels, maar de smaak is echt super lekker. Een avondje geen aardappels kan echt geen kwaad. 

Witlof met gehakt en tomaat

Ingrediënten voor 2 personen
1 pond witlof
200 gr (vegetarisch) gehakt
1 ui
1 teen knoflook
1 tl ketoembar
1 tl gedroogde bieslook
3 tomaten
100 gr geraspte parmezaanse kaas

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de witlof in reepjes en kook het in 10 minuten beetgaar.
Snipper de ui en de knoflook en fruit aan in een beetje olie. Voeg de kruiden toe.
Snij 1 tomaat in stukjes. Voeg het gehakt en de in stukjes gesneden tomaat toe. Voeg eventueel wat water toe als het te droog wordt. Het mag niet aanbakken.
Giet de gekookte witlof in een vergiet en laat even uitlekken.
Vet een ovenschotel in met olie en doe de gekookte witlof in de ovenschaal.
Verdeel hier het gehakt mengsel overheen. Snij de resterende 2 tomaten in plakjes en verdeel over het gehakt mengsel. Strooi er parmezaanse kaas over.
Bak de schotel in 10 minuten gaar en goudbruin.
Als je de schotel van te voren maakt moet de schotel zeker wel 25 minuten in de oven om gaar en goudbruin te bakken.

Wil je nog meer ideeën voor lekkere en snelle gerechten?? Op de pagina ovenschotels staan verschillende recepten in allerlei soorten en maten.

witlof met gehakt en tomaat

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Witlof met gehakt en tomaat
Facebook
WhatsApp
Pinterest