Spinazie risotto

Van Italiaanse vrouw heb ik geleerd hoe je echt goede Italiaanse risotto maakt. Het is een gerecht dat je met geduld moet maken. Ook mooie ingrediënten zijn essentieel voor een heerlijke risotto. Laatst kwam ik een recept van risotto met spinazie van Jamie Oliver tegen. Het zag er zo ontzettend lekker uit dat ik besloot daar een eigen draai aan te geven. En laat dit nu super goed uitpakken. Reden dus om deze spinazie risotto ook gewoon met jullie te delen. Oké, je staat wel een half uur ervoor in de keuken, maar die tijd vergeet je meteen als je de eerste hap ervan proeft.  Gewoon rustig blijven roeren en je tovert een heerlijke groene, romige risotto op tafel.

 

Spinazie risotto

Dit heb je nodig
300 gr risotto rijst
400 gr spinazie, gewassen
1 ui
2 tenen knoflook
150 gr gorgonzola of zachte blauwschimmelkaas
1 glas droge witte wijn
50 gr parmezaan
ongeveer 800 ml groentebouillon

spinazie risotto

 

Zo maak je het
Snipper de ui en de knoflook. Doe de spinazie in de keukenmachine of blender en maak klein. Doe hiervoor steeds kleine plukjes spinazie in de machine en laat even draaien.
Zet een pan met dikke bodem op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de risotto rijst toe. Fruit ook de risotto 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn. Als de wijn verdampt is voeg je lepel voor lepel de bouillon toe. Voeg pas weer bouillon toe als het andere is verdampt. Blijf voortdurend roeren. Voeg na 15 minuten ook de spinazie puree toe. Roer goed door en voeg ook steeds weer bouillon toe. Proef of de risotto gaar is. Voeg dan de gorgonzola toe en roer goed door. Doe vuur uit en leg de deksel op de pan. Laat zo 5 minuten staan zodat de kaas lekker kan smelten.

Serveer de risotto direct, maar vergis je niet met opscheppen, want door de hoeveelheid gorgonzola die erdoor gaat is dit best een machtig maaltje. Het wordt een mooie groene en romige risotto. Zoooo lekker.

Heb jij na deze risotto ook de smaak te pakken om te  variëren met risotto. Deze risotto met bonen en doperwten en risotto met asperges zijn ook zeker de moeite waard.

spinazie risotto

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 reacties

  1. Risotto hoorteen vochtig smeuig gerecht te zijn, niet een droge hap die je met een kookring gaat opdienen…

    1. Je hebt helemaal gelijk, maar soms vind ik het leuk om het zo op te dienen. Je kunt natuurlijk altijd meer vocht toedienen zodat het een lekker smeuïg gerecht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Spinazie risotto
Facebook
WhatsApp
Pinterest