Kikkererwten burger

Inmiddels staan er al aardig wat burgers op mijn blog maar van kikkererwten had ik nog nooit een burger gemaakt. Dus dook ik de keuken in met een blik kikkererwten, wat kruiden en mooie kastanjechampignons. Binnen no-time lagen er 7 heerlijke burgers in een ovenschaal te bakken in de oven. Dit was voor ons tweetjes natuurlijk veel te veel dus diegene die wij niet opaten bewaarde ik in de koelkast voor een later moment.

 

Kikkererwten burgers

Dit heb je nodig voor 7 burgers
1 teen knoflook
1 tl gedroogde tijm
250 gram kastanjechampignons
1 blik kikkererwten
1 teentje knoflook, fijngesneden
olijfolie
1 tl tijm
1 ui
circa 5 eetlepels paneermeel
1 ei

 

kikkererwten burger

 

Zo maak je het
Je kunt deze burgers op 2 manieren warm maken. In de koekenpan of in de oven. Als je kiest voor de oven, verwarm dan de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
Veeg de champignons schoon. Doe deze in de keukenmachine samen met de knoflook en de tijm. Maal het een beetje zodat er nog wel wat structuur over blijft. Snipper de ui.
Zet een koekenpan op het vuur en doe wat olijfolie in de pan. Bak de gesnipperde ui in ongeveer 15 minuten gaar en glazig. Doe daarna het mengsel van de champignons erbij. Bak dit mee met de uien totdat het vocht verdwenen is. Laat het mengsel afkoelen.

Giet het vocht van de kikkererwten af en doe in een grote kom. Voeg het champignon mengsel toe samen met het ei. Meng goed door elkaar. Je kunt de kikkererwten een beetje fijnprakken met een vork of pureestamper. Ik wilde juist nog wat kikkererwten zien in de burger. Ik prakte dus maar een beetje van de erwten. Voeg nu beetje bij beetje paneermeel toe zodat het een mengsel wordt waarmee je goede burgers kunt vormen.

Twee manieren om de burgers te maken

Maak je handen een beetje nat en vorm vorm de burgers. Je kunt ook een een grote eetlepel in een kookring doen om zo mooie burgers te vormen. Ik haalde er 7 burgers uit.
Als je ze in de oven warm maakt kun je ze nu de oven inschuiven.
Anders veeg je de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en doe wat olie in de pan. Bak de kikkererwten burgers mooi bruin aan beide kanten. Dit duurt ongeveer 5 minuten per kant.
Wij aten deze kikkererwten burgers met brood. Ik er een sausje bij van yoghurt en gerookte paprika. Het was een super voedzame maaltijd.

Je kunt deze kikkererwten burger prima bewaren in een goed afgesloten bakje in de koelkast. De volgende keer warm je de burgers op in de magnetron. Ik nam ze mee voor de lunch op mijn werk. Eet smakelijk en geniet !

EĆ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

āœØ

Deel dit recept

Kikkererwten burger
Facebook
WhatsApp
Pinterest