Spinazie plaattaart met roomkaas

In de koelkast vond ik nog een klein beetje verse bladspinazie die ik overhad van een salade van de dag daarvoor. Hartige taartdeeg ligt bij ons standaard in de vriezer voor dagen dat wij weinig tijd of geen zin hebben om uitgebreid in de keuken te staan. Deze spinazie plaattaart met roomkaas stond (na het ontdooien van het deeg) in 5 minute in de oven. Na 20 minuten konden wij heerlijk genieten van deze mini taartjes.

Spinazie plaattaart met roomkaas

Ingrediënten voor 2 personen
6 vellen hartige taartdeeg
ca. 150 gr verse bladspinazie
4 kastanje champignons
1 tomaat
3 el roomkaas
100 gr parmezaanse kaas

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.
Laat de vellen hartige taartdeeg ontdooien en leg op het bakpapier/bakmat.
Schep per vel een beetje van de roomkaas en smeer dit met de achterkant van een lepel over het hele vel. Verdeel de bladspinazie over de vellen. Snij de champignons in plakjes en leg deze op de spinazie. Snij ook de tomaat in dunne plakjes en leg per vel 2 plakjes daar weer bovenop. Strooi er parmezaanse kaas over en schuif de plaat de oven in. Bak de spinazie plaattaart met roomkaas in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Serveer direct en ga lekker smullen.

Wij hadden hier, omdat wij na het eten gingen sporten, genoeg aan. Maar je kunt er naast natuurlijk nog een beetje salade met dressing bij eten.

2 reacties

    1. Hoi Mariëtte,
      Wat leuk om te horen dat deze plaattaart bij jullie in de smaak valt.
      Thanks voor het compliment :-).
      Groeten, Pien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Spinazie plaattaart met roomkaas
Facebook
WhatsApp
Pinterest