Kip kerrie salade

Voor de foodblogswap van december mocht ik iets koken van het blog van Culi Sandra. Een prachtig blog met heerlijke gerechten en schitterende foto’s. Ik volg haar al een tijdje en vond het daarom des te leuker om iets van haar te koken. Eigenlijk wilde ik de brownie met banaan maken. Ik zag alleen dat ik vorige maand ook voor de foodblogswap een brownie had gemaakt. Oké, ik zeg eerlijk, ik ben dol op home made brownie. Maar binnen een maand er twee posten vond ik een beetje te. Mijn keuze viel toen op een heerlijke salade met kip en kerrie voor op brood tegen. Laat die nu ook al heel lang op mijn to-do-list staan.

Ik voegde een appel toe voor wat meer fris en bite in de salade. En dat pakte erg goed uit. Ik geef je nog een tip. De volgende dag is deze salade nog lekkerder. Ik at deze salade op een de home made sesam cracker

Kip kerrie salade

Ingrediënten
3 kippendijen
100 ml yoghurt
1 tl kerriepoeder
1 tl mosterd
draai peper
1 appel (ik gebruikte een Elstar appel)
1 tl citroensap

Zo maak je het
Kook wat water in de waterkoker. Doe de kippendijen in een pan en voeg het kokende water toe. Kook de kip in ongeveer 20 minuten gaar. Bewaar de bouillon voor een lekkere soep of saus. Weggooien is geen optie.
Laat de kip afkoelen en ‘pluk’ met behulp van twee vorken de kip in kleine stukjes.
Doe in een grote kom. Schil de appel. Verwijder het klokhuis en snij de partjes in kleine stukjes. Voeg de appel samen met de yoghurt, kruiden en citroensap toe aan de kip.
Meng alles met een spatel goed door.
Pak een boterham en doe een dikke laag van deze heerlijke frisse kip kerrie salade erop. En geniet!!

Tip: Op een toastje bij de borrel is deze kip kerrie salade ook super lekker.

kip kerrie salade

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Kip kerrie salade
Facebook
WhatsApp
Pinterest