Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Paprika bladerdeeghapje

Ook i n december deed ik, zoals jullie van mij gewend zijn, mee aan de foodblogswap. Door alle drukte van de decembermaand kom ik er nu pas aan toe om het recept met jullie te delen. Ik mocht iets uitkiezen van het mooie blog van Debbie. Zoals zij mooi verwoordt: Eten verbindt en het leven is veel te kort om saai te eten. Ik ben het helemaal met haar eens. Geef je eten een leuke twist en je creëert iets nieuws. Zo ga ik ook om met eten. Wij eten hierdoor niet vaak hetzelfde. Aangezien ik nog wat bladerdeeg overhad maakte ik deze paprika bladerdeeghapje naar het idee van Deb’s bladerdeeghapje met champignons. Na al de hapjes van de laatste weken vielen deze paprika hapjes prima in de smaak. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en het staat binnen 30 minuten op tafel. Heerlijk voor bij de (nieuwjaars)borrel ;-).

 

Paprika bladerdeeghapje

Dit heb je nodig voor 12 stuks
3 vellen bladerdeeg
½ rode paprika
½ tl sambal
mespuntje gerookte paprikapoeder
100 gr zachte feta

 

paprika bladerdeeghapje

 

Zo maak je het
Ontdooi de vellen bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een minimuffinvorm in met olie.
Snij het bladerdeeg in 4 gelijke vierkantje.
Snij de paprika in kleine stukjes en doe in een bakje.
Prak de feta fijn met een vork. Meng de feta samen met de gerookte paprika en de sambal door de paprika.
Doe de kleine velletjes bladerdeeg in de holtes van de muffinvorm. Schep met een lepeltje in elk holletje een beetje van de paprikamengsel.
Bak het paprika bladerdeeghapje in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
Haal voorzichtig uit de vorm en serveer direct.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Paprika bladerdeeghapje
Facebook
WhatsApp
Pinterest