Knapperige havermout koekjes

Koekjes eet ik nauwelijks meer. Maar zo af en toe heb ik er wel zin in, maar dan moeten het wel een beetje knapperige koekjes zijn die aan de binnenkant iets zachter zijn. Na een aantal pogingen kwamen deze knapperige havermout koekjes uit de oven. Je kunt de amandelmeel vervangen door bijvoorbeeld volkoren of speltmeel, maar zelf gebruik ik graag amandelmeel.
Als ze uit de oven komen zijn de koekjes nog zacht, maar als ze helemaal zijn afgekoeld zijn ze aan de buitenkant knapperig en aan de binnenkant wat zachter. Precies zoals ik het wil. Hoe je ze maakt is een fluitje voor een cent. En heb je na het bakken van deze koekjes nog meer zin om een gezonder tussendoortje te maken? Kijk dan snel op deze pagina. Hier staat genoeg lekkers wat je kunt maken. Sommige recepten hoeven niet eens in de oven en zijn waanzinnig lekker.

 

Knapperige havermout koekjes

Dit heb je nodig voor ca. 6 grote koeken
50 gr gesmolten kokosolie
50 gr amandelmeel (of spelt- of volkorenmeel)
25 gr (plantaardige) melk
50 gr rijststroop
60 gr havermout
50 gr cranberry’s

 

knapperige havermout koekjes

 

Zo maak je het
Ik kan er nu een heel verhaal van maken maar eigenlijk is het echt super simpel. Verwarm de oven wel even voor als je begint. Zet hem op 180 graden en leg een stuk bakpapier op een bakplaat of een rooster.

Weeg de ingrediënten af, doe de ingrediënten  in een kom. Roer goed door elkaar met een spatel, lepel of wat jij ervoor wilt gebruiken. Om mooie ronde koekjes te krijgen, gebruikte ik een kookring. Ik schepte per koekje ca. 40 tot 45 gram deeg uit de kom en drukte dat in de kookring. Als alle koekjes gevormd zijn kan de bakplaat de oven ingeschoven worden.

Bak de knapperige havermout koekjes in ca. 20 tot 25 minuten goudbruin. Zoals ik al aangaf. De koekjes voelen zacht aan als je ze net uit de oven haalt. Laat te helemaal afkoelen. Zet een kop thee of koffie en ga lekker genieten van deze knapperige havermout koekjes. Bij mij waren ze al heel snel op. Dus bakte ik direct weer nieuwe. De oven was nog warm :-).

Je kunt ze ook in een leuke weckpot doen en cadeau geven. Zeker weten dat iedereen die van koek houdt hier blij van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Knapperige havermout koekjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest