Avocado mango hapje voorgerecht

Een voorgerecht moet niet te machtig zijn en ook lekker fris. Je kunt natuurlijk kiezen voor meloen met een stukje lekkere ham, maar ik maakte laatst voor een etentje dit frisse avocado mango hapje. De combinatie van de ingrediënten is zo lekker. Het is fris, zoet en zuur tegelijk. Het voordeel van dit recept is ook dat je het prima van te voren kunt maken. Aangezien ik iets teveel had gemaakt kwam ik er achter dat het de volgende dag ook nog heerlijk is. En misschien nog wel lekkerder dan de dag ervoor. Heb je lekker geen stress op de dag zelf. Prima bij een stressvol etentje. Je maakt het van te voren. Eventueel schep je het al in de schaaltjes of glaasjes die je op tafel wil zetten. Zet het totdat je gaat eten afgedekt in de koelkast. 

Avocado mango hapje

Ingrediënten voor 4 personen
1 avocado
1 mango
1 kleine rode peper
beetje citroensap
1 el olijfolie
zout

Zo maak je het
Snij de avocado door de helft. Haal de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees in één keer uit de schil. Snij het vruchtvlees in blokjes.
Snij de mango vlak langs de pit door aan beiden kanten. Snij het vruchtvlees wat nu aan de zijkanten overblijft er ook af. Snij de schil eraf en snij ook het vruchtvlees van de mango in blokjes (snij de mango in even grote stukjes als de avocado).
Snij de rode peper overlangs door midden en haal de zaadlijsten eruit. Snipper de rode peper heel klein.
Doe de avocado en mango in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Spatel voorzichtig door. Zet het totdat je het gaat eten afgedekt in de koelkast.
Dit gerecht is prima van te voren te maken. Ik maakte het ‘s morgens en wij aten het die avond. Ik had teveel voor 4 kleine glaasjes. Zoals ik je al eerder vertelde aten wij het restant de volgende dag en toen smaakte het ook nog prima. Om je de waarheid te vertellen, het was zelfs lekkerder dan de dag ervoor. De volgende keer maak ik het gewoon een dag van te voren, dan kunnen de smaken goed intrekken.

avocado mango hapje

Hou jij ook zo van mango?? Maak dan ook eens dit nagerecht met mango.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Avocado mango hapje voorgerecht
Facebook
WhatsApp
Pinterest