Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Panna cotta mango kokos (v)

Op de Facebook van Foodbloggers was een oproep om mee te doen aan een Foodblogevent maart. Het thema wordt door een van de bloggers bedacht. Deborah van Samen Bourgondisch bedacht het nieuwe thema: “Eten waar je blij van wordt”. Met dit thema kon ik wel wat.
Panna cotta is een typisch Italiaans toetje. Het is gekookte room dat je op laat stijven in de koelkast. Om het te binden voeg ik Agar Agar toe. Dit lijkt op gelatine maar is plantaardig. Dus voor vegetariërs is dit ook een prima dessert om te maken. Ik vond een recept op Charlie’s Kitchen en gaf er een klein eigen draaitje aan. Elke keer als ik deze panna cotta mango kokos maak is het genieten geblazen. Wat een verwennerij zeg. Dit is echt eten waar ik blij van word.

Ook als er vrienden komen eten scoor ik hier goed mee. Het maken is zo gebeurd. Alleen moet je er wel de tijd voor nemen om het op te laten stijven in de koelkast. De roomlaag moet 2 uur opstijven en daarna de bovenste laag ook nog eens 2 uur. Ik was een keer vergeten de Agar Agar toe te voegen bij de mango laag. Ook dat kan natuurlijk. Dan blijft de bovenste laag vloeibaar. En heb je dus alleen 2 uur nodig om de roomlaag op te laten stijven. Dat scheelt weer tijd en het is ook erg lekker hoor;-).

Panna cotta mango kokos

Ingrediënten voor 4 glazen
400 ml kokosmelk
1 citroen
2 zakjes Agar Agar poeder
1 rijpe mango
2 el honing of rijststroop
1 el kokosolie

Garnering:
granaatappel pitjes
cruesli

Zo maak je het
Mango laag:
Rasp de schil van de andere halve citroen en doe in de blender of keukenmachine. Voeg ook het sap van de citroen toe. Maak de mango schoon, snij in stukken en maak hier een mooie gladde moes van. Zet even apart.
Roomlaag:
Doe het sap van een halve citroen in een pannetje. Voeg 50 ml kokosmelk, 1 zakje Agar Agar, 1 el mango moes en 1 el honing toe. Breng dit al roerend aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes pruttelen, terwijl je blijft roeren. Voeg de rest van de kokosmelk toe, meng dit er goed door en breng dit mengsel aan de kook.

Wanneer het kookt zet je het vuur uit en laat het in het pannetje 5 minuten afkoelen. Dan giet je het in 4 mooie glaasjes. Zet de glaasjes 2 uur in de koelkast zodat het op kan stijven.
Na 2 uur pak je de mango moes er weer bij. Voeg de honing, kokosolie en 1 zakje Agar Agar toe en roer goed door. Schenk de moes je voorzichtig op de opgestijfde room en zet weer voor 2 uur in de koelkast.
Strooi er vlak voordat je de panna cotta mango kokos serveert nog een lepel granaatappel pitjes en/of cruesli over.

En nu maar lekker genieten!!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Panna cotta mango kokos (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest