Type what you are searching for:

Frittata spinazie en zalm

Pienskeuken / Hartig  / Frittata spinazie en zalm
frittata spinazie en zalm

Frittata spinazie en zalm

Kennen jullie een frittata? Van origine komt dit gerecht uit Italië. Vroeger maakte ze frittata van restjes die nog over waren. Eieren erbij en in de pan. Wij maken ook regelmatig frittata van restjes maar ook gewoon met productie die ik er speciaal voor koop. Zo ook deze frittata spinazie en zalm. De combinatie van spinazie en zalm vind ik zo lekker. Eerder maakte ik al een hartige taart ermee, maar dit keer wilde ik er dus een frittata van maken. Ik gebruik daarvoor een koekenpan die in de oven kan, maar in een quichevorm of ovenschaal kun je deze frittata ook goed maken. Vet de vorm dan goed in of gebruik bakpapier.

Frittata spinazie en zalm

Ingrediënten voor 2 personen
300 gr verse spinazie
200 gr gerookte zalm
4 eieren
1 rode peper
1 knoflook
1 ui
50 ml melk

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 C.
Zorg dat je een koekenpan hebt die in de oven kan. Niet getreurd als je die niet hebt. Met een quichevorm of lage ovenschaal bekleed met bakpapier gaat het ook prima mee :-).
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de rode peper en hak deze fijn. Fruit de ui, knoflook en peper even aan in een beetje olijfolie en doe in een beslagkom.
Snij de zalm klein en voeg bij het uimengsel.
Doe de spinazie in dezelfde koekenpan (dat scheelt weer afwas) en roerbak de spinazie totdat het geslonken is.
Voeg de spinazie, eieren en de melk toe in de beslagkom en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer het mengsel goed door.

Koekenpan:
Verhit een scheutje olijfolie in een oven bestendige koekenpan. Verdeel het beslag in de pan en bak dit op laag vuur in ongeveer 5 minuten. Zet daarna de koekenpan in de oven en bak nog ongeveer 15 minuten, totdat de bovenkant droog is.

Quichevorm of ovenschaal:
Bekleed met bakpapier en schenk het beslag erin. Bak de frittate in ongeveer 20 minuten gaar, tot de bovenkant droog is.

Serveer er een lekkere salade bij om er een complete maaltijd van te maken.

Tip:
Snij de frittata in kleine stukjes en serveer het als een borrelhapje.

frittata spinazie en zalm

En wil je toch liever iets vegetarisch met spinazie maken? Maak dan deze spinazie met filodeeg taartjes. Iets meer werk om te maken maar zeer de moeite waard.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 Comments
  • Quinty Dubbelaar
    mei 17, 2019

    De melk, hoeveel melk dan? 🙂

Leave a Comment