Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Loempia uit de oven

Pienskeuken / Hartig  / Loempia uit de oven
loempia zelf maken

Loempia uit de oven

uitpaulineskeuken. Ik volg haar al een aantal jaren met haar heerlijke recepten. Ik was altijd een beetje jaloers op haar hoe zij de recepten zo mooi op het web zet. Er staan hier vaak heerlijke gerechten van haar op tafel. Soms doe ik een kleine aanpassing. Er zullen dus wel meer recepten naar haar idee op mijn site komen.

Eigenlijk best raar dat ik dit recept dan nu pas op mijn blog zet. Het wordt hier iedere maand wel een keer gegeten. Op een feest, wat we laatst hadden, waar zo’n 50 mensen kwamen, hebben wij ze ook gemaakt. Een topper was het. Wij hadden de mini loempia’s uitvoering gemaakt, maar in no-time waren ze allemaal op. De loempia wordt nog lekkerder met pittige chilisaus. Die kun je natuurlijk kopen in de winkel. Nog lekkerder om de chilisaus ook zelf te maken. De chilisaus maak je ook snel tussendoor als de loempia’s in de oven staan, dat gaat sneller dan naar de winkel fietsen en een fles te kopen ;-).

loempia

Ingrediënten voor een schaal vol
1 pak vers filodeeg of diepvries
200 gr kip-
flinke hand taugé
100 gr wortel geraspt
100 gr chinese of spitskool dun gesneden
1 teen knoflook
1 rode peper
1 nestje mihoen
1½ el sojasaus
1 tl vissaus
zeezout
olijfolie

Laat het filodeeg ontdooien en leg een natte doek over het deeg tegen uitdrogen.
Verwarm de voor op 180 graden.

Zo maak je het
Kook water in de waterkoker. Leg de mihoen in een kom met gekookt water en trek het los van elkaar. Na ongeveer 1 à 2 minuten is de mihoen klaar. Laat het uitlekken in een vergiet.
Snij de kip in kleine stukjes of maal het in de keukenmachine tot gehakt en bak deze aan in wat olijfolie.
Hak de peper en de knoflook fijn en voeg dit bij de kip.
Voeg de wortel en chinese kool reepjes toe en bak dit mee. Je kunt dit ook voorgesneden kopen, of een zak gemixte oosterse groentes gebruiken.
Voeg tenslotte de taugé toe en bak dit mee.Voeg de uitgelekte mihoen bij de groentes. Breng de vulling op smaak met de sojasaus, de vissaus en wat zeezout en roer het mengsel voor de loempia goed door elkaar.

Loempia vouwen
Neem een vel filodeeg, leg hem met een punt naar beneden en bestrijk de randen met olijfolie. Leg een schepje van de vulling in het midden van je filodeeg. Bestrijk alle randen met wat olijfolie.

loempia

Vouw de onderste punt over de vulling

.loempia

Vouw de linker- en rechterpunt over de vulling.

loempia loempia

Rol de loempia’s op en leg de sluitkant onderop. Leg de loempia’s op een bakplaat en bestrijk ze nogmaals met wat olie.*

loempia

Bak de gezonde loempia’s in ongeveer 15 à 20 minuten goudbruin in de oven.
Serveer de loempia’s uit de oven met wat chilisaus.

Tip:

  • Je kunt deze loempia’s ook van te voren maken. Zet ze dan tot gebruik in de koelkast. Zorg er wel voor dat ze niet tegen en/of op elkaar liggen, anders scheurt het deeg als je het op de bakplaat wilt leggen. Smeer ze voor ze de oven in gaan in met olijfolie.
  • Je kunt ze ook invriezen. Hier geldt ook dat je ze niet tegen en/of op elkaar liggen (los van elkaar) moet invriezen. Laat ze van te voren in de koelkast ontdooien. Afbakken in de oven.

Heb jij deze loempia of zijn mini uitvoering gemaakt, laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken dan zet ik jouw foto bij dit gerecht.

loempia pittige chilisaus

No Comments
Leave a Comment