Croutons (v)

Croutons maken is echt super simpel. Wat doe jij met een kapje brood of oude boterham?? Nou daar maak je dus croutons van.
Wij hebben een bakje op het aanrecht staan waar we oude boterhammen indoen. Zo verspil je geen eten en het is een klusje van niks.
Als ik ‘s avonds een ovenschotel heb snij ik ondertussen dat het eten in de oven staat de boterhammen in stukjes. Meng er de ingrediënten door die ik lekker vind voor croutons. Als het eten klaar is zet ik een bakplaat met de croutons in de oven en doe de oven uit. Na ongeveer 10 minuten heb je heerlijke croutons voor door de salade of de soep.

Het enige nadeel is dat je tijdens het eten even van tafel moet lopen om ze uit de oven te halen. Maar dat is echt niet erg hoor. Laat ze goed afkoelen en doe ze in een leuke weckpot. Staat ook nog eens erg leuk op je keukenplank.

 

 

Croutons (vegetarisch)

Dit heb je nodig
oude boterhammen of kapjes brood
olijfolie
gedroogde kruiden naar keuze

 

croutons

 

Zo maak je het
Zorg dat je oven warm is. Snij het brood in blokjes en doe in een kom. Sprenkel er olijfolie over en gedroogde kruiden. Meng goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat en spreid het brood hierover uit. Zorg dat het één laag wordt. Zet ongeveer 10 minuten in de oven. Kijk regelmatig of het niet te hard gaat. Als ze lekker knapperig zijn, kun je de bakplaat uit de oven halen.

Laat goed afkoelen voordat je het in een weckpot doet.
Je kunt dit makkelijk 1 maand bewaren in een goed afgesloten weckpot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Croutons (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest