Prei zalm taartjes 5-or-less

Met bladerdeeg kun je zulke heerlijke gerechten maken. Van zoet tot hartig. Het maakt niet uit. Vandaag deel ik met jullie heerlijke prei zalm taartjes in een muffinvorm. Zo heeft iedereen een eigen taartje en als je over hebt vries je ze gewoon in voor een andere keer. En dit is ook nog eens een gerecht met maar 5 ingrediรซnten en je schuift ze met 10 minuten de oven in. Zo makkelijk en snel.

Prei zalm taartjesprei zalm taartjes

Ingredienten voor 4 personen
1 pak bladerdeeg
200 gr gerookte zalm
2 prei
draai peper
2 tomaten
2 eieren

Zo maak je het
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Snij de prei en ringen en spoel het zand eruit. Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olie. Fruit hierin de prei. Snij de tomaten in stukjes. Voeg deze bij prei en bak het rustig ongeveer 5 minuten mee terwijl je steeds blijft roeren. Anders bakt het aan. Zet het vuur eventueel wat lager als het te hard gaat. Snij de gerookte zalm in stukjes en doe in een beslagkom. Voeg de inhoud van de koekenpan bij de zalm en roer goed door. Kluts de eieren erdoor en doe er een flinke draai peper bij.

Vul een muffinvorm met de vellen bladerdeeg. Dit gaat het handigst als je het plastic velletje van het bladerdeeg over de onderkant van een glas of beker vouwt. Druk hiermee een vel bladerdeeg in de holte van een muffinvorm. Ga door tot alle velletjes bladerdeeg op zijn.
Daarna schep je het prei zalm mengsel in de bladerdeeg bakjes. Schuif de muffinvorm de oven in en bak de taartjes in ongeveer 40 minuten gaar en krokant. Haal ze uit de vorm en serveer direct. Serveer er een wortelsalade bij en je hebt een volwaardige maaltijd.

Maak deze prei zalm taartje ook eens als onderdeel van een buffet.

prei zalm taartjes

Deze taartje lenen zich ook prima om van te voren al te maken. Ik maakte ze ‘s morgens en deed ze 20 minuten in de oven zodat het eiermengsel gestold was. ‘s Avonds bakte ik ze door en door gaar en warm in nog eens 25 minuten. Wij aten deze prei zalm taartjes toen er vrienden te eten waren als onderdeel van een tafel vol met hapjes. De oven draaide ik op 180 graden omdat ik ook nog andere dingen af moest bakken. Met 25 minuten was al het eten gaar en warm zodat we heerlijk konden genieten.

2 reacties

  1. Heel erg bedankt voor het delen van dit recept. Precies een recept waar ik naar zocht voor de kerst tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Prei zalm taartjes 5-or-less
Facebook
WhatsApp
Pinterest