Gnocchi met doperwten en pesto

Gnocchi heb ik herontdekt. Jaren terug maakte ik ook zelf wel gnocchi. Je hebt hier maar weinig ingrediënten voor nodig je hebt er wel de tijd voor nodig om dit te maken. Nu vind ik dat soms iets te veel werk en koop het dan gewoon in de winkel. De smaak hiervan is prima. Ik vond het niet meer zo lekker als ik gnocchi kookte, maar kwam er nu achter dat als je gnocchi bakt in de koekenpan met wat olie het zoveel lekkerder is. Ik maakte deze gnocchi met doperwten en pesto op een avond dat wij snel even iets voedzaams wilde eten. Want dit gerecht is klaar in 15 minuten. Een snelle maaltijd die ook nog eens wat gezonder is dan om patat te bestellen :-).

 

Gnocchi met doperwten en pesto

Dit heb je nodig
500 gr gnocchi
100 gr diepvries doperwten
2 el rode pesto
2 tomaten
eventueel nog vega spekreepjes

 

gnocchi met doperwten en pesto

 

Zo maak je het
Doe de doperwten in een maatbeker of schaaltje en giet hier kokend water op. Door het gekookte water ontdooien de doperwten en kun je ze aan het eind aan het gerecht toevoegen.
Zet een koekenpan op het vuur en laat warm worden met wat olie in de pan. Als de olie warm is doe je de gnocchi in de koekenpan en schudt dan rustig met de pan heen en weer. Als de gnocchi een beetje kleur krijgt schep je de rode pesto erbij en blijf je steeds met de pan schudden. Snij de tomaten in stukjes en voeg ook toe. Als het te hard gaat zet je het vuur wat zachter. Giet nu de doperwten af in een vergiet en voeg dit toe aan de gnocchi. Warm alles even goed door en serveer direct.

Wij hadden wat over wat wij een paar dagen later in de oven opwarmden. De oven zette ik op 180 graden en de gnocchi deed ik in een ingevet ovenschaaltje. Na 25 – 30 minuten was het goed opgewarmd en konden wij er nog een keer van genieten. Bij de tweede keer heb ik er ook nog wat (vega) gebakken spekjes doorgedaan die ik apart in een koekenpan even bakte toen de gnocchi in de oven stond. Dit was ook een erg lekkere combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Gnocchi met doperwten en pesto
Facebook
WhatsApp
Pinterest