Glutenvrije pepernoten kruidnoten

Ja hoe noemen we dit lekkernij nu. Pepernoten of kruidnoten. Ik noem ze gewoon pepernoten. Eerder maakte ik al gezonde pepernoten met de kinderen op mijn werk. Een paar kinderen eten glutenvrij dus ja, of de juf ook glutenvrije pepernoten kon bakken. Ja hoor, Juf Pien duikt Pienskeuken in en gaat hiermee aan de slag. Er kwamen heerlijke pepernoten uit de oven. Zo kan iedereen tijdens het Sinterklaas feest lekkere pepernoten eten. Hoe je ze maakt is zo simpel. Je hebt er alleen wat andere ingrediënten voor nodig. Maar ben je gewend om glutenvrij te kokkerellen is dit geen ingewikkeld recept. Ga jij voor het eerst aan de slag met glutenvrij meel. Het ziet er iets anders uit als gewoon spelt of witte bloem, het deeg voelt ook iets anders aan, maar het uiteindelijke resultaat is bijna hetzelfde als de gluten variant. En de smaak is heerlijk.

 

Glutenvrije pepernoten / kruidnoten

Dit heb je nodig voor 2 bakplaten
200 gr boekweitmeel
30 gr kokosbloesemsuiker
30 gr appelstroop
2 el speculaaskruiden
75 gr kokosolie
2 tl bakpoeder
3 tot 6 el water of amandelmelk (als het deeg te droog is)

 

glutenvrije pepernoten

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.
Meng het meel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en speculaaskruiden in een beslagkom door elkaar. Smelt de kokosolie en schenk dit bij het meelmengsel in de beslagkom. Voeg ook de appelstroop toe. Roer alles goed door. Voeg als het deeg te droog is steeds een lepel water (of amandelmelk) toe. Meng dit er door heen en check steeds hoe het deeg aanvoelt. Voeg zoveel water (of amandelmelk) toe totdat je een goede deegbal krijgt.
Kneed het deeg even flink door. Zo plakt het beter aan elkaar.
Draai bolletjes van het deeg. Ik haalde twee bakplaten uit de hoeveelheid van dit recept. De eerste plaat schoof ik al de oven in. En bakte de pepernoten in ca. 15 minuten gaar en krokant. In de tijd dat de eerste plaat werd gebakken draaide ik de tweede lading pepernoten. Als de eerste plaat klaar is haal je die uit de oven en schuif je de volgende plaat de oven in.
Laat de pepernoten goed afkoelen. Bewaar ze in een luchtdichte doos of weckpot.
Laat de Sint maar komen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Glutenvrije pepernoten kruidnoten
Facebook
WhatsApp
Pinterest