Search
Close this search box.
Pepernoten zonder geraffineerde suiker

Er liggen al weer volop pepernoten, of eigenlijk heten het kruidnootje, in de winkel. Voor het gemak noem ik ze gewoon vanaf nu pepernoten, want dan weet iedereen waar ik het over heb. Ik vind ze wel heel erg lekker maar heb natuurlijk geen zin in al die ellendige toevoegingen die erin zitten. De basis van goede suikervrije pepernoten is meel, iets van vet, speculaaskruiden, iets zoet en iets dat het een beetje rijst. En dat je natuurlijk geen geraffineerde suikers toevoegt:-). Nu, dat heb ik gevonden. Een heerlijk recept dat je niet alleen voor gezondere pepernoten maar natuurlijk ook voor gevulde speculaas kunt gebruiken. 

suikervrije Pepernoten

Ingrediënten voor een bakplaat vol
120 gr meel naar keuze (je kunt ook amandelmeel gebruiken)
1 tl bakingsoda
4 tl koekkruiden
40 gr kokosbloesemsuiker of 40 gr honing
40 gr kokosolie
3 el (amandel)melk
snuf zout

suikervrije pepernoten

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg de vloeibare ingrediënten toe en kneed er een deeg van. Zet het eventueel 10 minuten in de koelkast. Maak kleine bolletjes van het deeg ter grootte van een knikker. Denk eraan dat je ze niet te groot maakt, want ze groeien nog een beetje in de oven. Bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat en leg er de “knikkertjes” met een kleine tussenruimte op.
Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de pepernoten ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. LET OP : elke oven is anders. De baktijd kan soms wel 3 à 4 minuten korter/langer zijn.
Laat op een rooster afkoelen, als dat lukt om er nog van af te blijven. Ik denk dat als je dit recept eenmaal hebt geproefd je de volgende keer het dubbele recept gaat maken 😉

En nu maar lekker smikkelen!!

suikervrije pepernoten

BewarenBewaren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pepernoten zonder geraffineerde suiker
Facebook
WhatsApp
Pinterest