Rijkgevulde muesli repen met choco twist

Yes, weer tijd voor de foodblogswap. Ik vind het elke maand weer een feestje om rond te snuffelen op de site van een foodblogger. Deze maand mocht ik iets kiezen van Hilde. Zij heeft het foodblog Slowfoody. Een prachtige site met heerlijke recepten. Haar motto is: Wees creatief, varieer en ontdek je eigen smaak. Ik maakte een variant op haar muesli repen. Het werden rijkgevulde muesli repen met choco twist. Een heerlijk tussendoortje dat niet gebakken hoeft te worden. Ik ben benieuwd wat mijn collega’s ervan vinden.

 

Rijkgevulde muesli repen met choco twist

Dit heb je nodig voor 15 repen
200 gr medjol dadels
100 gr gemengde noten
135 gr havermout
50 gr cacaonibs
85 gr rijststroop
65 gr verse pindakaas
50 gr gedroogde abrikozen
2 el geraspte kokos

 

rijkgevulde muesli repen met choco twist

 

Zo maak je het
Zet een koekenpan op het vuur en bak de havermout licht aan. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de cacaonibs toe. Zet apart zodat het af kan koelen.
Ontpit de dadels en doe in een keukenmachine. Maal ze helemaal fijn. Voeg de gedroogde abrikozen en de gemengde noten toe. Laat de machine nog 10 tellen draaien.  Zo geven de abrikozen en noten nog een beetje bite aan de muesli repen.
Verwarm de pindakaas en rijststroop en roer tot een egale massa. Het lijkt een beetje op de structuur van dikke vla.

Doe het dadelmengsel, havermout en de warme pindakaas/rijststroop in een grote kom. Ik gebruikte mijn mixer om alles goed te mengen. Bekleed een bakvorm (ca. 20×20 cm) met bakpapier en schep het mengsel in de vorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Dit kun je het beste met de bolle kant van een lepel doen. Strijk de bovenkant glad. Strooi er nog wat geraspte kokos over en druk dit nog even aan met de lepel.
Zet de vorm minstens 1 uur in de koelkast.
Til de massa voorzichtig uit de vorm en snij met een scherp mes het formaat repen wat jij wilt. Ik haalde uit deze portie 15 heerlijke rijkgevulde muesli repen met choco twist.
Je kunt ze zeker 1 week in de koelkast bewaren. Ik denk alleen dat ze de week niet redden. Deze repen zijn in know time tot de laatste kruimel opgegeten 😉

Tip van Pien

Wil je nog meer gezonde tussendoortjes maken. Op de pagina gezonde tussendoortjes vind je allemaal lekkere en gezonde repen, cakes, koeken en andere tussendoortjes. Neem daar gerust een kijkje. En heb je geen zin om zelf iets te bakken. Met passie en liefde duikt Pien voor jou de keuken in. Kijk in haar winkel wat jij zou willen laten maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Rijkgevulde muesli repen met choco twist
Facebook
WhatsApp
Pinterest