Search
Close this search box.
Gekruide noten

Als je nu eens even snel wat lekkere borrelnootjes nodig hebt dan maak je ze in no-time natuurlijk zelf. Ik ben dol op de smaak van gerookte paprika en kurkuma. Beide kruiden gebruikte ik voor deze gekruide noten. Echt super lekker om bij een drankje op tafel erbij te zetten. Serveer er nog wat olijven, toastjes met heksenkaas en home made humus bij en jouw borrelplank is compleet. Ik koop mijn noten in groot verpakking bij De Notenshop. Deze zijn van een heel goede kwaliteit en blijven in de verpakking waarin ze zitten lang vers.

 

Gekruide noten

Dit heb je nodig
300 gr gemengde noten naar eigen keus (je kunt natuurlijk ook pinda’s of een combinatie van noten en pinda’s gebruiken)
1 el olie
1 tl gerookte paprika
½  tl kurkuma
½  tl chilipeper (of iets minder als je niet zo van pittig houdt)
flinke draai zout

 

gekruide noten

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.
Doe de gemengde noten in een kom en voeg de andere ingrediënten toe. Roer alles goed door. Proef of je de smaak lekker vind en voeg eventueel nog wat extra zout of andere kruiden toe. Zorg dat alle noten een kruidenlaagje hebben. Leg ze nu uitgespreid op de bakplaat en schuif de bakplaat de oven in.

Bak de gekruide noten in ongeveer 15 minuten krokant. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze gaat eten. Als de gekruide noten zijn afgekoeld doe je ze in een afgesloten bakje. Serveer ze in een leuk schaaltje tijdens de borrel. Succes verzekerd.

En bijkomend voordeel is dat deze gekruide noten helemaal vegan zijn. Super toch?

Weet je trouwens dat ik met dit lekkere recept een prijs heb gewonnen bij de Notenshop. Ik deed mee met een foodchallenge  en dit recept was een van de winnaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Gekruide noten
Facebook
WhatsApp
Pinterest