Type what you are searching for:

Gekruide noten vegan

Pienskeuken / Hartig  / Gekruide noten vegan
gekruide noten

Gekruide noten vegan

Als je nu eens even snel wat lekkere borrelnootjes nodig hebt dan maak je ze in no-time natuurlijk zelf. Ik ben dol op de smaak van gerookte paprika en kurkuma. Beide kruiden gebruikte ik voor deze gekruide noten. Echt super lekker voor tijdens een drankje. Serveer er nog een olijven, toastjes met heksenkaas en home made humus bij en jouw borrelplank is compleet. Ik koop mijn noten in groot verpakking bij De Notenshop. Deze zijn van een heel goede kwaliteit en blijven in de verpakking waarin ze zitten lang vers. 

Gekruide noten

Ingrediënten
300 gr gemengde noten naar eigen keus (je kunt natuurlijk ook pinda’s of een combinatie van noten en pinda’s gebruiken)
1 el olie
1 tl gerookte paprika
½  tl kurkuma
½  tl chilipeper (of iets minder als je niet zo van pittig houdt)
flinke draai zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.
Doe de gemengde noten in een kom en voeg de andere ingrediënten toe. Roer alles goed door. Proef of je de smaak lekker vind en voeg eventueel nog wat extra zout of andere kruiden toe. Zorg dat alle noten een kruidenlaagje hebben. Leg ze nu uitgespreid op de bakplaat en schuif de bakplaat de oven in.

Bak de gekruide noten in ongeveer 15 minuten krokant. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze gaat eten. Als de gekruide noten zijn afgekoeld doe je ze in een afgesloten bakje. Serveer ze in een leuk schaaltje tijdens de borrel. Succes verzekerd.

En bijkomend voordeel is dat deze gekruide noten helemaal vegan zijn. Super toch?

gekruide noten

No Comments
Leave a Comment