Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Pittige hummus

hummusLaatst waren wij bij vrienden uitgenodigd om te komen eten. Op tafel kwam een heerlijke pittige hummus. Ik vroeg of ze deze zelf gemaakt had. ” Nee joh, wel zelf gekocht”;-). Ik vroeg de verpakking en maakte een foto van de ingrediënten.
Thuis gekomen het etiket bestudeerd. Een aantal ingrediënten vind ik helemaal niet nodig in hummus. Dus besloot ik om deze pittige hummus zelf te maken. En ik kan je zeggen dat hummus maken wel zo easy is, dat je het eigenlijk altijd zelf moet maken. En deze pittige hummus is echt waanzinnig lekker.

 

Pittige hummus

Dit heb je nodig
1 blik kikkererwten
2 el tahin
3 tenen knoflook
1 el citroensap
minstens 1 el harisa (gebruik meer als je van echt heel pittig houdt)
1 tl ketoembar (koriander poeder)
1 rode peper of 1 tl sambal (of meer)
olijfolie
zout en peper

 

pittige hummus

 

Zo maak je het
Giet het vocht af van de kikkererwten maar vang het wel op in een bakje of kopje.
Verwijder de pitjes uit de rode peper en snij deze klein. Maak de knoflook schoon en plet de teentjes. Doe de rode peper, knoflook, kikkererwten en de andere ingrediënten voor de hummus in de keukenmachine en draai er een puree van. Voeg eventueel wat van het vocht toe wat uit het blik kikkererwten kwam. Proef tussendoor of jij hem lekker vindt. Schep de hummus in een leuk schaaltje en strooi en nog een beetje (gerookte) paprikapoeder over.

Deze hummus heb ik gebruikt om een heerlijke wrap te maken. Aangezien ik nog wat over had, hebben wij het ook bij de borrel gegeten op een toastje en bij de lunch op een boterham en cracker.

Wanneer je deze pittige hummus in een schoon potje doet en steeds een schoon mes gebruikt, blijft deze hummus zeker 1 week in de koelkast goed. Vind je deze hummus te pittig. Eerder maakte ik ook de traditionele hummus. Maar weet je dat rode biet door je hummus ook verrukkelijk is. Ik zeg, weg met die gekochte bakjes hummus. Hummus maak je vanaf vandaag gewoon helemaal zelf. 

2 reacties

  1. Lijkt me super! Maar wat is ‘ketoembar’ en waar is het te vinden?? En waar kan je het nog voor gebruiken?

    1. Hoi Martine, ketoembar is koriander poeder. Je koopt het gewoon bij de supermarkt of de toko. Ik heb het veranderd in het recept. Veel plezier met maken en ik ben benieuwd hoe Jij het vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pittige hummus
Facebook
WhatsApp
Pinterest