Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Peas maker vega kipkerrie salade

Tjonge zeg, wat heb ik ook van deze vega kipkerrie salade zitten genieten. Eerder maakte ik deze kipkerrie salade al met de peas maker stukjes. Ik bakte ze toen met lekker veel kruiden in een koekenpan met wat olie. Op de site van Peas maker staat een recept dat je de stukjes ongebakken gebruikt. Dit wilde ik eigenlijk ook wel proberen. Aangezien ik altijd iets verander aan een recept van een ander, deed ik dat met dit recept natuurlijk ook. Zo gezegd, zo gedaan. En ik moet je eerlijk zeggen. De smaak is super en de structuur is natuurlijk wel iets anders dan dat je gebakken kip gebruikt, maar mij maakt dit niet uit. Ik at de peas maker vega kipkerrie salade op een wrap tijdens de lunch. Ik heb er van zitten smullen en mijn wederhelft ook.

 

Peas maker vega kipkerrie salade

Dit heb je nodig voor 2 personen
50 gr peas maker stukjes
1 tl bouillonpoeder
1 bosui
½ tl uienpoeder
1 tl kerriepoeder
4 el kwark
1 el mayonaise
1 el witte wijn azijn
20 gr rijststroop
draai peper en zout
2 wraps of lekker brood

 

peas maker vega kipkerrie salade

 

Zo maak je het
Doe de peas maker stukjes in een schaaltje en laat deze 5 minuten wellen in kokend water (ik voegde 1 tl  bouillonpoeder toe = een kwart blokje.
Maak ondertussen een dressing/sausje van de kwark, azijn, rijstroop en de kruiden. Snij de bosui in dunne reepjes en roer dit ook door de dressing/sausje.
Giet na 5 minuten de peas maker stukjes af in een vergiet en laat even uitlekken. Doe ze in het schaaltje van de dressing erbij en roer alles goed door. Zet het schaaltje afgedekt in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.

Wij aten het op een wrap tijdens de lunch :-).  Aan dit recept heb je genoeg om 2 wraps dik te beleggen en dubbel te vouwen. Er is nog een klein beetje over wat ik morgen meeneem naar mijn werk om het tijdens de lunch op een cracker te eten. Ik denk dat mijn collega’s jaloers zullen kijken als ze deze peas maker vega kipkerrie salade zien. Natuurlijk laat ik ze een beetje proeven.

Voor op een toastje tijdens de borrel, als bijgerecht bij een bbq, op een boterham. Met deze salade kun je heel veel kanten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Peas maker vega kipkerrie salade
Facebook
WhatsApp
Pinterest