Pittige vega balletjes met peas maker

Inhoudsopgave

Komende week is het de week zonder vlees. Ik eet al jaren geen vlees maar om jou over de streep te trekken om af en toe ook eens het vlees te laten staan deel ik graag met jullie een heerlijk recept voor pittige vega balletjes. Ik gebruikte daarvoor de peasmaker stukjes. Deze zijn gemaakt van gele erwten en tuinbonen. Het zijn gedroogde stukjes die je laat wellen. Daarna kruid je de stukjes. De stukjes peasmaker nemen dan de smaak op die jij hebt toegevoegd. Ik mocht dit product uitproberen 😉 en ben enthousiast. Je hebt maar weinig nodig want doordat het uitzet tijdens het wellen wordt het volume van de stukjes groter. Wij hadden aan 75 gram gedroogde peasmaker genoeg om ongeveer 7 pittige vega balletjes van te maken die iets groter dan een bitterbal werden. Wij aten ieder een balletje bij de borrel omdat we zo benieuwd waren hoe het smaakte. De rest aten wij bij een salade en aardappels uit de oven en hebben ervan genoten. Reden te meer om dit lekkere recept te delen met jullie. 

Pittige vega balletjes

Ingrediënten voor 2 personenpeas maker stukjes
75 gr peasmaker
1 tl groente bouillon (of een kwart blokje)
2 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
draai peper en zout
2 el paneermeel

Zo maak je het
Doe ongeveer gekookt water in een schaaltje en los de bouillon op. Voeg de peasmaker toe. Laat de stukjes 5 minuten wellen. Giet daarna de bouillon af en laat even uitlekken. Doe de gewelde stukjes in een schaaltje  en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng alles goed door. Laat dit ongeveer 10 minuten staan zodat de smaken goed intrekken. Doe de stukjes in de keukenmachine en draai even kort zodat het een soort van gehakt wordt. Maak hiervan met natte handen balletjes.

Zet een koekenpan op het vuur en doe een beetje olie in de pan. Bak de pittige vega balletjes rondom mooi bruin. Serveer deze pittige vegan balletjes bij een stamppot of gewoon als balletje “gehakt” bij een lekkere salade met gebakken aardappelen. Ook bij de borrel smaken deze balletjes verrukkelijk.

Ben je benieuwd naar nog meer recepten waar je de peas maker kunt gebruiken? kijk dan op hun site peasmaker voor inspiratie.

pittige vegan balletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pittige vega balletjes met peas maker
Facebook
WhatsApp
Pinterest