Type what you are searching for:

Pittige vega balletjes

Pienskeuken / Hartig  / Pittige vega balletjes
pittige vegan balletjes

Pittige vega balletjes

Komende week is het de week zonder vlees. Ik eet al jaren geen vlees maar om jou over de streep te trekken om af en toe ook eens het vlees te laten staan deel ik graag met jullie een heerlijk recept voor pittige vega balletjes. Ik gebruikte daarvoor de peas maker stukjes. Deze zijn gemaakt van gele erwten en tuinbonen. Het zijn gedroogde stukjes die je laat wellen. Daarna kruid je de stukjes. De stukjes peas maker nemen dan de smaak op die jij hebt toegevoegd. Ik mocht dit product uitproberen 😉 en ben enthousiast. Je hebt maar weinig nodig want doordat het uitzet tijdens het wellen wordt het volume van de stukjes groter. Wij hadden aan 75 gram gedroogde peas maker genoeg om ongeveer 7 pittige vega balletjes van te maken die iets groter dan een bitterbal werden. Wij aten ieder een balletje bij de borrel omdat we zo benieuwd waren hoe het smaakte. De rest aten wij bij een salade en aardappels uit de oven en hebben ervan genoten. Reden te meer om dit lekkere recept te delen met jullie. 

Pittige vega balletjes

Ingrediënten voor 2 personenpeas maker stukjes
75 gr peas maker
1 tl groente bouillon (of een kwart blokje)
2 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
draai peper en zout
2 el paneermeel

Zo maak je het
Doe ongeveer gekookt water in een schaaltje en los de bouillon op. Voeg de peas maker toe. Laat de stukjes peas maker 5 minuten wellen. Giet daarna de bouillon af en laat even uitlekken. Doe de gewelde stukjes in een schaaltje  en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng alles goed door. Laat dit ongeveer 10 minuten staan zodat de smaken goed intrekken. Doe de stukjes in de keukenmachine en draai even kort zodat het een soort van gehakt wordt. Maak hiervan met natte handen balletjes.

Zet een koekenpan op het vuur en doe een beetje olie in de pan. Bak de pittige vega balletjes rondom mooi bruin. Serveer deze pittige vegan balletjes bij een stamppot of gewoon als balletje “gehakt” bij een lekkere salade met gebakken aardappelen. Ook bij de borrel smaken deze balletjes verrukkelijk.

Ben je benieuwd naar nog meer recepten waar je de peas maker kunt gebruiken? kijk dan op hun site peas maker voor inspiratie.

pittige vegan balletjes

No Comments
Leave a Comment