Zoete aardappel burger geitenkaas (v)

In het rijtje van burgers kan deze zoete aardappel burger geitenkaas echt niet ontbreken. Zoals jullie inmiddels wel weten worden er in Pienskeuken heel wat burgers gemaakt. Om weer eens iets anders te maken of om gewoon restjes op te maken. Zo ontstond deze burger. Iets met zoete aardappel stond op het menu maar er lag nog van alles in de koelkast wat ook ik ook wilde gebruiken. Het rolletje geitenkaas had ik voor de helft al eerder die week door een salade gedaan. De andere helft lag nog in de koelkast te wachten. Dus besloot ik om het als garnering op deze burgers te leggen. Dat pakte heel goed uit. De gesmolten geitenkaas gaf de burger iets extra’s. Dus reden om hem online te zetten. Het maken is best eenvoudig. Nog een voordeel is dat je deze burger ook van te voren kunt maken en hem later gewoon in de oven schuift en hem opwarmt. Echt super lekker. Met een lekkere frisse salade erbij is dit een heerlijke maaltijd. Maar op een broodje met wat sla is dit ook een toppertje. 

Zoete aardappel burger geitenkaas

Ingrediënten voor 3 personen
3 zoete aardappels
3 stengels bosui
100 gr feta
1 rode peper
1 ei
paneermeel
half rolletje geitenkaas

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappels en snij in stukken. Doe de stukken aardappel in een pan en schenk kokend water erbij. Kook de aardappels gaar (dit duurt ongeveer 10 minuten).
Snij de bosui in ringen en de feta in stukjes.
Check of de aardappels gaar zijn en giet het water uit de pan.
Doe de zoete aardappel in een kom en prak met een vork klein.
Voeg het ei, de rode peper en feta toe en roer goed door.
Voeg wat paneermeel toe. Zorg dat het niet te nat is. Voel of het goed blijft plakken zodat je er burgers van kan maken.
Maak met je handen (of met behulp van een kookring) mooie burgers.
Vet een ovenschaal of braadslee in met een beetje olie en leg de burgers erin.
Snij plakjes van het rolletje geitenkaas en leg dit op de burger. Bak de burgers 15 minuten in de oven zodat het stukje geitenkaas lekker smelt.

Wij aten dit samen met een witlof salade. Een heerlijke combinatie. Maar een andere salade smaakt hier ook bij. Of op een broodje met wat sla. De keuze is reuze ;-).

Eet smakelijk!!

zoete aardappel burger geitenkaas

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Zoete aardappel burger geitenkaas (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest