Spinazie feta filodeeg taartjes (v)

Filodeeg is zo leuk om mee te werken. Hier staan met regelmaat gerechten ermee op tafel. De loempia’s onder andere. Deze spinazie feta filodeeg taartjes heb ik ook al vaker gemaakt. Daarom wil ik hem graag met jullie delen. Wij vinden de combinatie spinazie en feta echt super. Deze taartjes zijn ook prima van te voren te bakken om ze later weer op te warmen. Handig als je mensen te eten krijgt. Met een lekkere salade erbij heb je een feestelijke maaltijd, terwijl je niet lang in de keuken hoeft te staan als het bezoek er is. 

Spinazie feta filodeeg taartjes

Ingrediënten voor 12 stuks
1 ui
2 tenen knoflook
1 pak filodeeg (ik gebruikte de vellen van 215*215 mm)
400 g spinazie
4 eieren
125 ml melk ml
200 g feta
1 handje pijnboompitten
olijfolie
Eventueel:
2 mandarijnen
50 gr cashewnoten

Zo maak je het
Laat het pak filodeeg ontdooien. Zet de oven op 180 graden.
Snipper de ui en knoflook en fruit dit even aan in een grote pan met een scheutje olie. Was de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet. Voeg die beetje bij beetje bij de ui en knoflook in de pan. Ga door totdat de spinazie goed geslonken is. Schep het mengsel in een vergiet en laat goed uitlekken.
Begin nu met het filodeeg. Bestrijk 1 velletje met olijfolie. Leg hier een velletje bovenop. Bestrijk de bovenkant weer met olijfolie. Herhaal dit totdat je 4 lagen hebt. Snij in vieren en druk ze voorzichtig in een ingevette muffinvorm. Herhaal dit nog 3 keer.

Leg het filodeeg wat je over hebt weer terug in de vriezer ;-).
Je kunt er nu voor kiezen om het spinaziemengsel in de keukenmachine te doen, de melk, eieren en feta toe te voegen en even te draaien. Of je snijdt de feta in stukken en mengt dit samen met het spinaziemengsel, melk en eieren in een kom goed door elkaar. Eventueel kun je nog stukjes mandarijn en klein gesneden cashewnoten toevoegen. Roer dit er dan door.

Schep het spinaziemengsel in de vormpjes. Zet de muffinvorm in de oven en bak de spinazie feta filodeeg taartjes in 20 minuten gaar en bruin. De bovenkant moet droog zijn. Prik er voor de zekerheid even met een satéprikker in om te kijken of het gaar is.
Wanneer je ze van te voren maakt, bak ze dan iets korter en warm ze dan in 20 minuten op. Haal ze voorzichtig uit de vorm en serveer direct.
Voor bij de borrel gebruik je een kleinere muffinvorm.
Eet deze taartjes samen met een frisse salade. Succes verzekerd.
Eet smakelijk!!

spinazie feta filodeeg taartjes

Wil je nog een vegetarische taart maken?? Een taart met wortel en courgette is ook leuk om te serveren als je vrienden krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Spinazie feta filodeeg taartjes (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest