Search
Close this search box.
Flammkuchen met ui

Als foodblogger heb ik altijd wel recepten die op mijn lijstje staan van “wil ik ook eens maken”. Flammkuchen stond daar al heel lang op. Ik dook op een vrije dag de keuken in en na wat uitproberen kwam er een heerlijke flammkuchen uit de oven. Gelukkig waren het er twee. Eén van de twee was al heel snel in een paar magen verdwenen. Van nummer twee kon ik nog net op tijd een foto maken, voordat die ook zonder op de gevoelige plaats vast te leggen verdween ;-). Deze flammkuchen met ui is simpel om te maken, maar je hebt er wel een tijd (1 uurtje) voor nodig. Het deeg moet namelijk even rijzen. Deze flammkuchen is dus prima om op een vrije dag te maken. Hij is heerlijk. Ik maakte hem daarna al vaker en deed er dan 1 in de vriezer.

Flammkuchen met ui

Ingrediënten voor 1 grote of 2 kleine flammkuchen 
250 g bloem
7 gr gedroogde gist
1 el olijfolie
150 gr water

125 crème fraîche (klein bekertje)
1 ui
draai peper
mespuntje gerookte paprika

Zo maak je het
Doe de bloem, water, gist en 1 el olijfolie in een kom en mix hier een soepel deeg van. Ik gebruikte mijn machine met deeghaken, maar met de hand of een mixer kan ik het ook.  Dek af met een theedoek en zet 45 minuten op de verwarming.
Snij ondertussen de ui in stukjes / ringen.
Verwarm na 45 minuten de oven voor op 220 graden.
Pak het gerezen deeg erbij. Je kunt met het deeg 1 grote of 2 kleine flammkuchen maken.
Leg een pakpapier of bakmat op je werkblad en leg een stuk deeg hierop. Leg een vel bakpapier op het deeg en rol met een deegrollen een dunne lap van het deeg.
Doe dit eventueel met het andere stuk deeg ook.
Bestrijk met de bolle kant van een lepel de deeglap(pen) met de crème fraiche.
Verdeel de ui erover.
Strooi de gerookte paprika erover.
Schuif de oven in en bak 15 minuten goudbruin, gaar met een krokante korst.

Heerlijk met een frisse salade of wortelsalade. Of gewoon als hapje bij de borrel.

flammkuchen met ui

2 reacties

  1. Hoi Pien,
    Wij zijn glutenvrij en ben benieuwd of de flamkuchen ook goed te doen zijn met glutenvrij meel. Dat gedraagt zich in het rijs en bakproces toch best anders..
    Lieve groet Milly

    1. Hoi Milly, wanneer je glutenvrij broodmeel gebruikt moet deze flammkuchen zeker lukken. Het zal er inderdaad iets anders uitzien maar de smaak zal zeker goed zijn. Ik ben benieuwd of jullie hem net zo lekker vinden als wij ;-). lieve groet, Pien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Flammkuchen met ui
Facebook
WhatsApp
Pinterest