Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Frisse wortel salade met feta

Herkennen jullie dat? Er staat nog een restje eten van eerder die week in de koelkast, maar dat is net niet genoeg om alle monden te voeden. Oplossing: maak er een lekkere salade bij zoals deze   frisse wortel salade met feta. Zeker weten dat je dan genoeg hebt.
Het blijft lastig in te schatten hoeveel er wordt gegeten, maar niet getreurd. Als je iets over houdt, deze salade leent zich uitstekend om de volgende dag ook nog (als lunch) te eten. Hoef je geen eten weg te gooien. Dat vind ik ontzettend zonde. Omdat deze salade snel en makkelijk te maken is heb ik standaard een bak met wortelen in de koelkast staan. Heb ik altijd iets lekkers om snel op tafel te zetten.
Of je eet deze salade gewoon als maaltijdsalade met een stokbroodje op een avond dat je niet heel lang in de keuken wilt staan ;-).

Wortel salade met feta

Ingrediënten voor 3 personen
300 gr wortelen
100 gr feta
5 el olijfolie
2 el witte wijn azijn
1 tl sesamolie (hoeft niet maar is wel erg lekker)
1 bosui
1 teen knoflook
½ el honing
1 tl mosterd
Verse selderie of bieslook (ter garnering)

Zo maak je het
Schil de wortelen en rasp ze grof. Verkruimel de feta. Snij de bosui klein en snipper de knoflook. Pak een grote schaal en maak hierin een dressing van de olijfolie, azijn, honing, mosterd en als je dat lekker vindt de sesamolie. Voeg nu de geraspte wortel, stukjes feta, de bosui en knoflook toe. Schep alles goed door elkaar. Knip er nog wat groene kruiden zoals selderie of bieslook over. Dan ziet je salade er nog vrolijker uit.
Wanneer je niet alles in één keer opeet zet je het afgedekt met bijenwasdoek of in een afgesloten bakje in de koelkast. Heb je meteen voor de volgende dag een lekkere lunch.

 wortel salade met feta

BewarenBewaren

3 reacties

  1. Een verrassend heerlijk recept en eenvoudig te bereiden. Zeker (vele malen) voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Frisse wortel salade met feta
Facebook
WhatsApp
Pinterest