Filodeeg rolletjes met spinazie en feta

Filodeeg rolletjes met spinazie en feta, of noem je dit loempia’s. Ik weet het niet. Het maakt voor de smaak niet uit want dit gerecht is gewoon lekker. Wij aten het met een salade als avondmaaltijd en hebben er lekker van zitten smullen. Dus reden genoeg om dit recept voor jullie uit te werken en te delen.

 

Filodeeg rolletjes met spinazie en feta

Dit heb je nodig voor ca. 7 stuks
ca. 7 filodeeg vellen
200 gr verse spinazie
1 ui
1 teentje knoflook
100 gr (vegan) feta
1 rode peper
30 gr notenstukjes snuf peper en zout
zonnebloemolie

 

filodeeg rolletjes met spinazie en feta

 

Zo maak je het
Als je de rolletjes direct op gaat eten moet je de oven even voorverwarm op 220 graden. En bekleed dan ook direct een rooster of bakplaat met bakpapier.
Laat het filodeeg ontdooien. Snipper de ui, haal de pitjes uit de rode peper en snij de rode peper in kleine stukjes. Pers de knoflook. Zet een grote koekenpan op het vuur en doe er een beetje olie in. Fruit de ui, knoflook en rode peper even aan. Doe nu in kleine porties de verse spinazie in de koekenpan. Laat de spinazie slinken en bak op laag vuur nog even door zodat al het vocht is verdampt. Snij de feta in kleine stukjes. Haal de pan van het vuur en voeg de feta en notenstukjes door en meng alles goed.

Laat het mengsel ca. 15 minuten afkoelen. Leg nu een filodeeg vel op een snijplank en schep een beetje van het mengsel erop. kijk hier hoe je dit moet doen. Ga door met rolletjes maken totdat het spinazie mengsel op is.
Smeer de filodeeg rolletjes met spinazie en feta nog even in met wat zonnebloemolie en schuif de oven in. Bak ze ca. 30 minuten totdat ze gaar, bruin en lekker knapperig zijn. Wij aten dit dus in combinatie met een salade. Eventueel kun je er nog een beetje chilisaus bij doen om de rolletjes in te dopen voordat je een hap neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Filodeeg rolletjes met spinazie en feta
Facebook
WhatsApp
Pinterest