Bietenburger van rauwe biet

Deze week kwam mijn vernieuwde website online en ik kreeg direct weer nieuwe ideeën voor recepten. Zo ook deze bietenburger van rauwe biet. Een simpel gerecht, al lijkt de lijst van wat je nodig hebt heel lang. Maar je maakt in een keer een aantal burgers die je gewoon in de vriezer legt voor een later moment. Ik maakte er kleine burgers van en haalde uit dit recept ca. 10 burgers. Ik heb aan 1 broodje met zo’n burger genoeg maar wij aten ze ook een keer in combinatie met salade en gebakken aardappeltjes eten. Het is allemaal lekker.

 

Bietenburger van rauwe biet

Dit heb je nodig
voor de bietenburgers
500 gr biet (ongeveer 3 stuks)
130 gram havermout (of havermeel)
2 teentjes knoflook
½ rode ui
1 ei
1½ tl rozemarijn
zout
peper
voor de garnering
200 gr yoghurt
1 teentje knoflook
1 tl tijm
zout
peper
6 broodjes (ik gebruikte bruine afbakbroodjes)
beetje little gem
6 dunne plakjes halloumi
2 augurken

 

bietenburger van rauwe biet

 

Zo maak je het
Doe de havermout in de blender en maal hier havermeel van.
Schil de bieten. Als je een rasp op je keukenmachine hebt, gebruik die dan. Rasp anders met de hand de bieten, rode ui en de knoflook.
Schep het geraspte mengsel in een kom en voeg hier de havermout en rozemarijn aan toe. Roer er een ei door en meng alles goed door. Als het mengsel te nat is, voeg dan nog wat havermeel toe, is het te droog dan een eitje. Het mengsel moet zodanig zijn dat je er makkelijk burgers van kunt maken.

Ik schepte het mengsel in een silicone vorm (een soort muffin vorm) en zette de vorm in de vriezer.

‘s Avonds haalde ik 3 burgers uit de vriezer en bakte ze in ca. 25 minuten gaar in een oven die op 180 graden stond.

Later heb ik de bevroren bietenburgers van rauwe biet in een koekenpan met een beetje olie gebakken. Bak ze dan per kant ca. 5 minuten. Dit ging ook goed. Ze vielen niet uit elkaar tijdens het bakken.

Voor de yoghurtsaus doe je de yoghurt met de fijngesneden knoflook, de kruiden en wat peper en zout in een leuk schaaltje en roer alles goed door.

Stapelen maar

Snij de broodjes door en grill ze 1 tot 2 minuten met de open kant naar boven. Scheur de little gem in repen en de augurken in plakjes.
Snij de halloumi in dunne plakken en bak die in een koekenpan in een beetje olie.

Nu wordt het stapelen. Smeer wat van de yoghurtsaus op het onderste broodje. Leg hier wat little gem op. Parkeer de bietenburger hierop en leg een plakje gebakken halloumi op de burger. Hierop nog een klodder yoghurtsaus, augurk en dan het bovenste stuk van het broodje daar weer bovenop. En nu lekker smikkelen. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Bietenburger van rauwe biet
Facebook
WhatsApp
Pinterest