Espresso bliss balls

Sinds wij een nieuwe koffie machine  hebben, ben ik fan geworden van vers gemaakte cappuccino. Heerlijk een kop sterke espresso met een schuimig laagje melk er bovenop. En als ik helemaal luxe wil doen, strooi ik er nog een beetje cacao over. Van zo’n kopje koffie kan ik echt intens genieten. Vroeger hield ik niet zo van de smaak van koffie, maar nu ben ik om. Ik maak ook regelmatig tiramisu waar ik espresso in verwerk en nu maakte ik deze espresso bliss balls van. Met een jasje van cacao een toppertje bij een kop koffie. Ik denk dat je de ingrediënten wel in huis zult hebben, dus kun je snel aan de slag gaan met dit recept.

 

Espresso bliss balls

Dit heb je nodig voor ca. 24 balls
150 gr medjols dadels
50 gr (glutenvrije) havermout
60 ml espresso (60 ml)
2 el kokosolie
40 gr kokosrasp
2 el cacao
80 gr gemengde noten
cacao voor het jasje van de bliss balls

 

espresso bliss balls

 

Zo maak je het
Ontpit de dadels en doe deze samen met de andere ingrediënten in de keukenmachine. Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is. Als je wilt dat de noten wat groter blijven, laat dan de machine met ingrediënten draaien zonder dat je de noten erbij doet. Doe nadat je de machine 10 tellen even hebt laten draaien de noten erbij en laat nog even draaien. Zo krijgen de espresso bliss balls een beetje bite. Ik vind dat erg lekker, maar wil je het liever helemaal fijn dan doe je de noten er direct bij. Er verandert niets aan de smaak.

Als je tevreden bent over hoe het mengsel eruit ziet ga je balletjes draaien. Ik maak meestal balletjes van zo’n 20 tot 25 gram per stuk. Je geeft de balletjes een jasje van cacao door ze even door de cacao te rollen. Zet ze tot gebruik in de koelkast. Echt een aanrader. Je kunt van deze espresso bliss balls ook een leuk cadeautje maken door ze in een leuk potje of doosje te doen en in te pakken. Succes verzekerd.

Afgesloten in de koelkast blijven deze bliss balls zeker 2 weken goed, maar ik kan je nu al zeggen dat ze dat niet zo zullen redden, want hier kun je niet vanaf blijven als je ze eenmaal hebt geproefd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Espresso bliss balls
Facebook
WhatsApp
Pinterest