Search
Close this search box.
Havermoutbakjes met kwark en fruit

Eigenlijk ontbijt ik de laatste jaren altijd met mijn eigen cruesli. Maar toen ik deze havermoutbakjes met kwark en fruit maakte als tussendoortje, bedacht ik dat dit zeker ook een heel voedzaam en goed ontbijt kan zijn. Je kunt met dit recept 3 tot 4 havermoutbakjes maken die je op een later moment dan kunt vullen met kwark of yoghurt met lekker fruit of noten. Wat jij lekker vindt. Je bewaart de bakjes in een afgesloten bakje. Zo kun je ze nog zeker een paar dagen goed houden. En invriezen kan natuurlijk ook.

 

Havermoutbakjes met kwark en fruit

Dit heb je nodig
50 gr havermout
3 medjol dadels
25 gr gemengde noten
15 gr geraspte kokos
1 tl bakingsoda
1 tl koekkruiden
— Garnering:
yoghurt of kwark
vers fruit
eventueel wat dadelstroop

 

havermoutbakjes met kwark en fruit

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en pak een siliconen muffinvorm erbij.
Ontpit de dadels en leg ze 5 minuten in een bakje met warm water.
Weeg ondertussen de andere ingrediënten af.
Haal de dadels uit het water en bewaar nog even het water.
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Draai er een deegbal van. Als het deeg te droog is voeg je een beetje water wat je nog hebt bewaard bij het deeg. Het moet een deeg worden wat goed aan elkaar blijft plakken als je het aandrukt.

Pak nu de muffinvorm erbij en maak 3 balletjes van het deeg. Maak de balletjes plat en bekleed hiermee de muffinvorm. Zorg ook dat je de zijkanten van de vorm bekleed zodat het echt een soort van bakje wordt.
Schuif de vorm de oven in en bak de havermoutbakjes 10 minuten. Haal dan de vorm uit de oven en druk met de bolle kant van een lepel de bodem weer wat platter.
Doe de vorm nog even 5 minuten terug in de oven.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

Je kunt deze havermoutbakjes in een afgesloten bakje nog wel een paar dagen bewaren. Zo heb je voor een paar dagen een heerlijk ontbijt of voedzaam tussendoortje.
Vul met wat yoghurt of kwark en wat vers fruit. Ik schonk er nog een beetje dadelstroop over en heb heerlijk zitten smullen.
De volgende dag heb ik de laatste twee opgegeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Havermoutbakjes met kwark en fruit
Facebook
WhatsApp
Pinterest