Bananen notenbrood

Bananenbrood maak ik vaak als er weer eens een paar zielige bruine bananen op mijn fruitschaal liggen. Meestal doe ik er wel noten door en leg ik bovenop het bananenbrood stukjes banaan. Dit bananen notenbrood gaf ik een topping van zaden, pitten en gebroken nootjes. Trouwens al de noten, zaden en pitten koop ik bij DeNotenshop. Hier verkopen ze zoveel ingredienten die ik gebruik voor al mijn baksels. Zo ook voor dit brood.
Bij de koffie en thee aten wij steeds een plakje en elke keer genoten er weer van. Ook nam ik een helft mee naar vrienden waar we gingen eten. Die waren ook enthousiast over hoe dit broodje smaakte.

 

Bananen notenbrood

Dit heb je nodig voor ย 
3 bruine bananen
3 eieren
75 gr amandelmeel
100 gr (glutenvrije) havermout
2 tl bakpoeder
150 ml zonnebloemolie
4 medjoul zachte dadels
75 gr noten stukjesย (of hak zelf gemengde noten fijn)
75 gr cranberryโ€™s
1 a 2 el zaden en pitten + handje gemengde noten stukjes

 

bananen notenbrood

 

Zo maak je het
Bekleed een cakevorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de eieren in een kom. Voeg de havermout, amandelmeel, baking soda en zonnebloemolie toe en mix nog even door.
Pak nu de rijpe bananen. En geloof mij. Hoe bruiner de bananen zijn hoe lekkerder dit noten / bananenbrood wordt. Breek of snij de bananen in stukken en voeg toe aan het beslag. Mix net zo lang totdat de bananen helemaal puree zijn geworden en goed door het beslag is gemengd.
Snij de dadel in stukken.

Voeg de stukjes dadels, cranberry’s en de gebroken notenstukjes toe aan het beslag en roer even luchtig door. Schenk het beslag in de cakevorm en strooi er de zaden, pitten en 1 handje (of 2 als je dit lekkerder vindt) over de bovenkant van het brood.
Schuif de vorm de voorverwarmde oven in en bak het noten / bananenbrood in ongeveer 75 minuten gaar. Check of hij gaar is door een sate prikker in het brood te steken, al deze er schoon uitkomt is jouw noten / bananenbrood goed. Laat afkoelen op een rooster en geniet.
Bewaar het noten bananenbrood in de koelkast of snij het in plakken en verpak ze per stuk om in de vriezer te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Bananen notenbrood
Facebook
WhatsApp
Pinterest