Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Tiramisu suikervrij, glutenvrij

Pienskeuken / Nagerechten  / Tiramisu suikervrij, glutenvrij
tiramisu suikervrij

Tiramisu suikervrij, glutenvrij

Als er vrienden bij ons komen eten maak ik vaak deze tiramisu. Wij eten deze tiramisu niet alleen in de feestmaand december maar eigenlijk het hele jaar door. Vaak ook op verzoek van vrienden die hem al eerder hebben geproefd ;-). Je maakt eerst een koeklaag van amandelmeel en terwijl die in de oven staat maak je met mascarpone en slagroom de toplaag. In de traditionele tiramisu moeten rauwe eieren, maar dat doe ik liever niet. Dus vervang ik de eieren voor slagroom. Dat is echt super lekker. Voor kinderen maakte ik al eerder de Kidsproof tiramisu. Als er kinderen mee eten maak ik dus altijd twee schalen tiramisu. Eén schaal voor de volwassenen (met Amaretto) en één voor de kinderen. Kan iedereen lekker smullen ;-). En wat we over hebben eten we de volgende dag op, dan is hij nog lekkerder. 

Suikervrije tiramisu

Ingrediënten voor de koeklaag
125 gr amandelmeel
5 eieren
125 gr kokosbloesemsuiker
snufje zout
½ tl baksoda

Ingrediënten voor de toplaag
250 ml mascarpone
250 ml slagroom
14 el Amaretto (of meer;-))
1½ el rijststroop
1 kop sterke koffie
cacaopoeder

suikervrije tiramisu

Zo maak je het
Koeklaag
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom tot je pieken kunt maken. Wanneer je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwit in de kom blijft zitten, dan is het goed.
Zet het even in de koelkast.
Mix het eigeel met de kokosbloesemsuiker. Voeg het amandelmeel, zout en baksoda toe en mix nog even door.
Pak de stijf geklopte eiwitten er weer bij en spatel VOORZICHTIG de geklopte eiwitten door het eigeel mengsel heen. Als je het namelijk als een malle gaat roeren, haal je alle lucht uit het beslag en dat wil je natuurlijk niet.
Verdeel het beslag over de bakplaat. Zorg dat het overal ongeveer 2 cm dik is.
Bak de koek ongeveer 15 minuten in de oven tot het goudbruin is. Laat de koek op een rooster afkoelen.
Als het afgekoeld is kun je er plakken van snijden zodat je de tiramisu kunt opbouwen. Wat ook leuk is om de tiramisu in mooie glazen te serveren. Druk dan met een kookring of kopje cirkels uit die je in het glas doet.

Toplaag
Maak in de tijd dat de koek staat af te koelen het mascarpone mengsel. Hoe je dit doet is heel simpel. Je doet de mascarpone, rijststroop, slagroom en 6 el Amaratto in een kom en klopt er met de mixer een dikke massa van. Proef even hoe je de smaak vindt. Voeg eventueel nog wat rijststroop of Amaretto toe. Roer nog goed door zodat alles goed gemengd is.

De glaasjes of schaal vullen
Inmiddels is de koek afgekoeld. Bedenk nu waar je de tiramisu in wilt serveren. Ik serveer het in een glazen cakevorm of in 1-persoons porties door het in mooie glazen te serveren. Snij de koek in stukken zodat het op de bodem van de vorm of het glas past. Schep hier 2 eetlepels sterke koffie en 2 eetlepels Amaretto op. Schep nu een gedeelte van het mascarpone mengsel erop. Herhaal dit totdat de schaal/glas vol is. Zorg dat je altijd eindigt met het mascarpone mengsel. Zet de vorm of de glaasjes totdat je het gaat eten in de koelkast.
Strooi er vlak voordat je het serveert nog een beetje cacaopoeder op en/of wat gehakte nootjes.

En zeker weten dat na de eerste hap iedereen even helemaal stil wordt :-).

suikervrije tiramisu

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 40,- Sluiten