Ik ben altijd op zoek naar gezonde en lekkere tussendoortjes. Voor op mijn werk of voor na het sporten. Ook heb ik altijd wel wat “zielige” bananen in huis dus maakte ik met wat andere ingrediënten deze chocolade muesli repen. Door de cacao zit er echt een lekkere chocoladesmaak aan deze repen. Je bewaart ze in een afgesloten bakje in de koelkast. Dan blijven ze zeker 1 maand goed. Maak ze dus vandaag nog en neem ze mee als gezond tussendoortje op je werk, geef het je kinderen mee als 10-uurtje of voor na het sporten. Of gewoon voor als je een dagje uit bent.
Chocolade muesli repen
Dit heb je nodig voor ca. 15 repen
2 bananen
1 el kaneel
30 gr lijnzaad
40 gr geraspte kokos
90 gr havermout
1 el cacao
50 gr rozijnen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Doe de bananen in een kom en mix totdat het vloeibaar is. Voeg de rest van de ingredienten toe en mengen alles goed door elkaar. Het wordt een beetje plakkerig en stug soort deeg.
Stort het in de cakevorm en verdeel de massa over de bodem van de vorm. Dit gaat het makkelijkst als je een lepen nat maakt en met de bolle kant de bovenkant glad maakt.
Schuif de oven in en bak in 25 min gaar.
Laat afkoelen en snij in repen. Je kunt ze zo smal of breed snijden als jij wilt. Ze zijn best voedzaam dus maak de repen niet te groot.
Bewaar ze in de koelkast zo blijven ze zeker 4 weken goed, als je er zo lang vanaf kunt blijven :-).
Ben jij na het proeven van deze repen er ook van overtuigd dat je tussendoortje echt beter zelf kunt maken? Maak dan zeker ook eens deze pinda bananenrepen of een brownie met banaan om mee te nemen als je op pad gaat. Zo heb je altijd iets gezonds om mee te nemen.
2 reacties
Ontzettend lekker! Erg blij met dit makkelijke recept nu ik geraffineerde suikers vaarwel heb gezegd! Had geen lijnzaad in huis, dus heb ik chiazaadjes gebruikt, net zo prima 🙂
Hoi Lisa, goed om te horen. En wat slim om chiazaad ipv lijnzaad te gebruiken. Geniet van de repen. Grtjs. Pien