Search
Close this search box.
Banananbrood muffin met bramen – foodblogswap

Wat is het iedere maand toch weer leuk om mee te doen aan de foodblogswap. Deze maand mocht ik iets maken van Lislovescooking. Een blog vol creatieve en glutenvrije recepten voor iedereen die van lekker koken houdt. Melissa wil mensen inspireren om creatief in de keuken te zijn. En geïnspireerd heeft zij mij zeker. Mijn oog viel op een bananenbrood taartje, op de foto zag dit taartje er zo lekker uit dat ik dit recept wilde gebruiken. Aangezien er in onze voortuin een enorme bramenstruik staat bedacht ik mij geen moment en toverde haar recept om in een bananenbrood muffin met bramen. En ze waren heerlijk.

Ik bakte ze in mijn minimuffin vorm van Kitchenandmore. Het voordeel vind ik dat het kleine muffins worden, je geen afval hebt van papieren muffincupjes en je er stiekem gewoon twee achter elkaar kunt eten ;-). Win win dus. Hoe je deze muffins maakt lees je hieronder.

Bananenbrood muffin met bramen

Ingrediënten voor 20 mini muffins of 12 grote muffins
1 banaan
1 ei
50 gr volkoren (spelt)meelbananenbrood muffin met bramen
10 gr geraspte kokos
50 ml (amandel)melk
1 tl bakingsoda
25 gr rijststroop of honing
50 gr bramen
2 dadels

Als garnering:
75 gr bramen
handje kokosvlokken

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffin vorm met (silicone) vormpjes. Doe de banaan in een beslagkom. Voeg het ei en de melk toe. Klop met de mixer er een vloeibaar geheel van. Ontpit de dadels en snij in kleine stukjes. Spatel het meel, bakingsoda, kokos, rijststroop, bramen en stukjes dadels door het bananenmengsel. Zorg dat alle ingrediënten worden opgenomen in het beslag.  Schep in ieder muffinholletje ongeveer een eetlepel van het bananenbrood beslag. Garneer iedere muffin met 1 of 2 bramen en wat kokosvlokken.

Schuif de oven in en bak de mini muffins 20 minuten totdat ze bruin en gaar zijn. Doe de sateprikker check. Hou voor grote muffins ongeveer 30 minuten aan.

Laat 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal ze uit de vorm en laat ze op een rooster helemaal afkoelen. Wat je niet direct opeet bewaar je afgedekt in de koelkast of je vriest ze in. Succes heb je zeker te weten met deze muffins.

Dank je wel Melissa voor dit lekkere idee ;-).

Wil je nadat je deze muffin hebt geproefd nog een lekkere muffin proberen. De muffin met vijgen is ook een aanradertje hoor. bananenbrood muffin met bramen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Banananbrood muffin met bramen – foodblogswap
Facebook
WhatsApp
Pinterest