Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Choco brownie met noten zaden en pitten

Vandaag begint Heel Holland bakt weer. Ik kan me er nu al op verheugen dat ik vanavond lekker voor de buis zit om te kijken. Bij kijken naar HHB hoort iets lekkers. Ik maakte speciaal hiervoor gisteren een heerlijke choco brownie met noten zaden en pitten. Momenteel ben ik wat aan het experimenteren met vegan koken en bakken. Deze brownie maakte ik vegan. Net een stukje geproefd en ik kan je zeggen: hij is lekkerrrrrrr! Ik hoop dat er voor vanavond nog wat over blijft vandaag ;-).

 

Choco brownie met noten zaden en pitten

Dit heb je nodig
200 gr verse dadels
100 gr volkoren speltmeel
75 gr havermout
100 gr geraspte kokos
125 gr cashewnoten
50 gr pindakaas
½ banaan
2 el lijnzaad
50 gr rijststroop
3 el zonnebloempitten
1 el pompoenpitten
7 el (plantaardige)melk
50 gr cacaopoeder
6 el kokosolie
1 tl bakpoeder

 

choco brownie met noten zaden en pitten

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownie vorm met bakpapier. Dit gaat makkelijker als je een prop van het bakpapier maakt en die onder de kraan houdt. Het water eruit knijpen en dan in de vorm den. Het papier wordt wat soepeler waardoor je het easy in de bakvorm krijgt.

Verwijder de pitten van de dadels en doe ze in een goede keukenmachine. Pureer ze. Het wordt een grote klomp smeuïge dadels.
Prak in een kom de banaan fijn. Voeg de ingrediënten behalve de gepureerde dadels toe en meng goed door elkaar. Ik gebruikte mijn mixer daarvoor.
Voeg de dadels toe en meng alles totdat het een soort van dit deeg wordt.

Stort het deeg in de vorm en verdeel het over de hele vorm. Omdat het behoorlijk plakt behoorlijk heb ik er een stukje plastic folie overheen gelegd en toen met de bolle kant van een lepel het verdeeld over de vorm.

Bakken maar

Schuif de vorm 20 minuten de oven in.
Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. En als je ze nu niet allemaal in een keer op eet, kun je ze prima invriezen. Kun je er op een later moment nog een van genieten. Bewaar ze in de koelkast. Koud zijn ze namelijk ook errug lekker.

Loopt het water je nu al in de mond en wil je nog meer bakken voor vanavond. Maak dan deze chocolade-bananenbrood-muffin. Ook zeker de moeite waard!!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Choco brownie met noten zaden en pitten
Facebook
WhatsApp
Pinterest