Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Blauwe bessen frambozen repen

Ook deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. Ik mocht weer iets lekkers kiezen van Slowfoody. En dat is zeker geen straf. Er staan heerlijke gerechten op haar site. Eerder maakte ik al van Hilde heerlijke mueslirepen en couscous. Deze maand koos ik haar blauwe bessen aardbeirepen. Van mijn groenteman had ik voor een heeeeel leuk prijsje een aanzienlijke hoeveelheid blauwe bessen en frambozen gekregen en bedacht ik mij geen moment. Ik gebruike dit heerlijke fruit om er blauwe bessen frambozen repen van te maken.

Hilde gebruikte in haar recept suiker waardoor het een soort van kruimeldeeg werd. Ik gebruikte rijststroop. Hierdoor werd het deeg wat vloeibaarder. Ik dacht dat het een misbaksel zou worden. Maar schijn bedriegt. Toen hij helemaal afgekoeld was konden wij er eigenlijk niet vanaf blijven. Hier blijf je van eten. Ik hoop dat er op tijd nog wat over is voor mijn collega’s om te proeven .

 

Blauwe bessen frambozen repen

Dit heb je nodig

voor de bodem:
125 gr boter
125 gr (speltvolkoren) bloem
70 gr havermout
100 ml rijststroop

Voor de vulling:
250 gr blauwe bessen
125 gr frambozen
1 el rijststroop
handje havermout

 

blauwe bessen frambozen repen

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier (de vorm die ik gebruikte is 17*27 cm).
Smelt de boter en doe in een beslagkom. Voeg de bloem, havermout en rijststroop toe en meng goed door elkaar. Later bedacht ik dat ik de volgende keer nog een hand noten erdoor meng, dat moet zeker weten ook erg goed smaken.  Schenk het mengsel in de vorm, verspreid het over de hele vorm met behulp van de bolle kant van een lepel. Ik maakte de lepel nat zodat het mengsel niet zo bleef plakken. Spatel de hele beslagkom leeg/schoon.

Doe nu de blauwe bessen en frambozen in de beslagkom en schenk de rijststroop erbij. Meng met een spatel even door. Schep dit in de vorm en verdeel over de koeklaag. Strooi als laatste een handje havermout over het geheel en schuif de vorm de voorverwarmde oven in.

Bak de blauwe bessen frambozen repen ongeveer 45 minuten. Als de randen mooi bruin kleuren is hij goed. Haal de vorm uit de oven en laat 15 minuten in de vorm afkoelen. Til dan de koek voorzichtig met bakpapier en al uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een taartrooster.

Conclusie van het testpanel

Toen hij was afgekoeld proefde wij en waren al tevreden. Ik zette hem hierna in koelkast om ‘s avonds bij de koffie nog een keer een stukje er van te proeven. En man man, wat was dat lekker. Mijn man sneed direct nog een stuk af voordat ik hem weer terug zette in de koelkast.

Hilde dank je wel voor het leuke recept. Deze ga ik snel weer maken met nog als extra toevoeging wat noten. Dit is een blijvertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Blauwe bessen frambozen repen
Facebook
WhatsApp
Pinterest