Search
Close this search box.
Pinda bananenrepen

Een gezond tussendoortje. Dat is iets waar ik mee blijf experimenteren. De ene keer heb ik meer trek in hartig, de andere keer in iets zoets. Nu had ik zin om een gezond tussendoortje te maken waarin pindakaas zat. Zodoende ontstonden deze lekkere pinda bananenrepen. Gewoon een lekkere reep die je mee naar school, werk of sport kunt meenemen. Ik maak normaal mijn pindakaas ook zelf. Gewoon pinda’s in de keukenmachine doen en heel lang draaien. Meer is het niet. Dan weet ik zeker dat er niets aan toegevoegd wordt wat ik liever niet eet. Maar voor deze pinda bananenrepen kun je natuurlijk ook pindakaas uit de winkel gebruiken. De smaak is er niet minder door. 

Pinda bananenrepen

Ingrediënten voor ca. 12 repen
2 bananen
50 gr pindakaas
50 gr rijststroop
75 gr noten
35 gr rozijnen
75 gr havermout

pinda bananenrepen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een kleine ovenschaal (ik gebruikte een vorm van 12×20 cm) met bakpapier.
Doe de bananen in stukjes in de mengkom en voeg de pindakaas en rijststroop toe. Mix er een dun beslag van en zorg dat de bananen helemaal zijn gepureerd.
Voeg de noten, rozijnen en havermout toe en roer alles goed door. Het wordt een dik soort beslag/deeg.
Schep dit in de vorm. Verdeel over de hele vorm en strijk de bovenkant een glad met de bolle kant van een lepel. Maak daarbij de lepel even nat zodat het beslag niet zo aan de lepel blijft plakken.
Bak de pinda bananenrepen in ongeveer 20 min gaar en bruin. Check of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt die er schoon uit dan is het gaar. De bovenkant moet mooi bruin van kleur zijn.
Laat helemaal afkoelen en snij in repen. Ik maakte er 12 repen van. Bewaar ze in een luchtdichte weckpot, dan blijven ze een week goed. Vries ze anders per stuk in, dan pak je steeds een reep wanneer je er trek in hebt. Heb jij zin om nog meer gezonde tussendoortjes te maken. Snuffel dan eens rond bij de andere zoete of hartige recepten. Ik weet zeker dat je nog meer lekkere tussendoortjes vindt.

Wanneer je zelf niet de keuken in wilt duiken. Ik doe het met alle liefde en passie voor je. In Pienswinkel staan ook heerlijke gezonde tussendoortjes. Vers gebakken bij jou afgeleverd of je komt het bij mij ophalen.

pinda bananenrepen

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pinda bananenrepen
Facebook
WhatsApp
Pinterest