Bananenbrood met dadel en noten

Een gezond tussendoortje wat altijd wel in de smaak valt is bananenbrood. Ik maakte een heerlijke variant. Een bananenbrood met dadel en noten. Dit brood wordt echt super lekker (of cake als je hem zo liever noemt) met van die hele bruine bananen die geen mens weer wilt consumeren. Deze “zielige bananen” zijn zo heerlijk zoet dat je voor dit bananenbrood bijna geen ander zoetmiddel hoeft te gebruiken. Je zet dit bananenbrood binnen 10 minuten in de oven. Dit recept is voor 2 bananenbroden. Heb je meteen een lekkere voorraad om in de vriezer te doen. Maak hem vandaag en je hebt voor de komende week een gezond tussendoortje om mee nemen naar school of werk. Voor na het sporten is dit trouwens ook super lekker om je lijf weer energie te geven.

 

 

Bananenbrood met dadel en noten

Dit heb je nodig voor 2 cakevormen of 24 muffins
250 gr havermout
250 ml melk
4 eieren
4 bananen
2 tl koekkruiden
4 tl baking soda
2 el honing
10 Medjool dadels
100 gr noten (optioneel)
1 banaan om bovenop het brood te leggen (optioneel)

 

bananenbrood met dadel en noten

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed twee cakevormen met bakpapier of twee muffinvormen met papieren vormpjes.
Ontpit de dadels en snij doormidden of in kleinere stukjes. Zet apart, ze dienen als tussenlaag zo direct.
Prak de bananen en doe in een beslagkom. Mix op een half vermogen de bananen, melk en eieren ongeveer 5 minuten, het wordt dan een luchtig beslag. Voeg de havermout, koekkruiden, baking soda en honing toe en mix nog een minuut of 3 tot een mooi egaal dik beslag. Je krijgt uiteindelijk een vloeibaar beslag wat makkelijk schenkt.

Wanneer je noten door dit heerlijke bananenbrood wilt, spatel je die nu rustig door het beslag.
Schenk ongeveer de helft van het beslag in de bakvormen. Verdeel de stukjes dadels over de laag beslag en schenk de rest van het beslag in de vormen. Gebruik je de muffin variant, schep dan een beetje van het beslag in de muffinvormpjes, stukje dadel erop en nog een lepel beslag erover. Heb je nog meer hele bruine bananen liggen, gebruik ze om bovenop te leggen. Snij die banaan dan in plakjes of overlangs door en garneer daarmee de cakes of de muffins. Dan ziet dit bananenbrood er nog aantrekkelijker uit.

Bakken maar

Schuif de bananenbroden of muffinvormen in de oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar. Houdt voor de muffins een baktijd van ongeveer 25 minuten aan. Doe de welbekende satéprikker test. Komt de prikker er schoon uit is hij klaar. Laat het bananenbrood op een rooster helemaal afkoelen. Het blijft een vrij compacte cake, maar de smaak is echt super lekker. Bewaar hem in de koelkast of verpak hem per portie en vries de plakjes in.

Benieuwd naar nog meer lekkers??

Ben je op zoek naar meer lekkere gezonde tussendoortjes om de week gezond door te komen?? Op Pienskeuken zijn er meer heerlijke tussendoortjes voor het sporten te vinden. Neem een kijkje op de pagina van de gezonde tussendoortjes. En zie je het niet zitten om zelf iets te maken. Bestel dan gewoon één of meerdere gezonde snacks van  Pienswinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Bananenbrood met dadel en noten
Facebook
WhatsApp
Pinterest